Creëer een duurzaam en verantwoord interieur met deze tips


Via de media worden we steeds vaker geïnformeerd over zaken als ontbossing, bosbranden en andere natuurrampen over de hele wereld.

Natuurlijk vragen we onszelf dan af hoe het zit met meubels. Passen houten meubels nog wel bij een duurzame levensstijl? En waar komt ons hout eigenlijk vandaan?

Daar vertellen we jou in deze blog graag meer over. In deze blog vindt je twee gouden tips voor het creëren van een duurzaam en verantwoord interieur.

Tip 1: Het FSC-keurmerk voor duurzaam hout in jouw interieur

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw houten meubels duurzaam zijn, let dan op het zogenaamde FSC-keurmerk. Dit keurmerk garandeert ons dat de bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden worden.

Zo wordt er rondom het kap- en verwerkingsproces van FSC-gecertificeerd hout gelet op de bescherming van planten en dieren. Ook wordt er op een respectvolle manier omgegaan met de lokale bevolking en arbeiders.

Bron: YouTube fscnederland

Voor ons is het FSC-keurmerk erg belangrijk. Wij dragen met onze meubels graag bij aan duurzamere houtproductie.

Wil jij dat ook? Bekijk dan altijd of het hout dat je koopt ook FSC-gecertificeerd is.

Eigen fabriek, met duurzame materialen

Voor onze eigen fabriek laten wij jaarlijks containers vol teakhouten meubels naar Nederland komen. Allemaal duurzaam hout dat FSC-gecertificeerd is. Dat maakt een groot verschil!

Niet alleen de teakhouten meubelen die Wiegers XL verkoopt zijn voorzien van een FSC-keurmerk, ook alle papieren materialen die gebruikt worden binnen het bedrijf hebben dit keurmerk. Van de papieren vellen voor de administratie, tot de bonnenboekjes die gebruikt worden in de showroom.

Door alleen papier met het FSC-keurmerk in te kopen, weten we zeker dat ons hout en papier verantwoord geproduceerd wordt.

Het produceren van meubels is onze passie, maar dat mag nooit ten koste gaan van het milieu.

Tip 2: Investeer in meubels die lang mee gaan: ook dat is duurzaam!

Een duurzaam interieur gaat niet alleen over de duurzame meubels die je aanschaft. Het betekent namelijk ook dat je producten koopt die lang mee gaan, zodat je minder vaak nieuwe meubels hoeft te kopen.

Schaf dus niet iedere paar jaar een compleet nieuw interieur aan: investeer in tijdloze meubels die lang mee gaan. Bij Wiegers XL helpen we je graag met een persoonlijk advies.

Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een materiaal dat eruitziet als hout, maar minder onderhoud nodig heeft? Overweeg dan Lamulux!

Lamulux meubelen voor een duurzaam interieur

Naast teakhouten meubelen zijn ook kunststof meubelen steeds populairder. Kunststof meubelen van bijvoorbeeld de Lamulux-serie zijn haast niet te onderscheiden van echt hout en zijn in verschillende maten en kleuren te bestellen.

Lamulux meubelen zijn onderhoudsvrij en krasbestendig. Dat maakt het duurzaam, want deze meubels gaan lang mee.

Benieuwd naar ons assortiment?

Ben jij op zoek naar duurzame meubels? Kom dan eens langs in onze showroom, of neem een kijkje op onze webshop.

Vindt jij het belangrijk dat jouw interieur ecologisch verantwoord is, en ben je op zoek naar een advies op maat? Daar kan Wiegers XL je uitstekend bij helpen.

Neem contact op. Wij denken graag met je mee.

Tot snel!