Informatie teak houten meubelen

Teak meubelen zijn oud, gespleten maar toch heel trendy. Het is niet voor niets één van de populaire houtsoorten voor meubels. Waar grenen meubelen een paar jaar geleden nog een hype waren, lijken nu de teak meubelen massaal de wereld te veroveren. Alles kan op maat voor u worden gemaakt. Zonder meer prijs en geen aanbetalingen!

Eigen handgemaakte teak meubelen

Onze teakmeubels zijn met de hand gemaakt en afkomstig uit onze eigen teakfabrieken. Juist deze handgemaakte look geeft de teakmeubels een unieke uitstraling.

Ons teakmeubel assortiment bestaat voornamelijk uit teakhouten tafels, teak stoelen, teak linnenkasten, teak hoekkasten, teak kasten, teakbuffetkasten, teak glaskasten, teak keukenkasten, teak boekenkasten, teakeettafels en tv teak dressoir.

De teak wandkasten, teak dressoir, teak tafels, teak tv meubelen, teak kasten en teak boekenkasten zijn er ook in een moderne uitvoering namelijk: moderne teak meubelen. Ons aanbod is groots en goedkoop, en bestaat voornamelijk uit teakmeubels, hier volgen nog een paar voorbeelden: teakhouten eettafel, teakhouten tafels, teakhouten tafels met laden en zonder laden (restaurant tafel) en de teaktafels die men kan uittrekken: de uittrekbare teaktafel.

Teak Onderhoud

Teak kasten, teak tafels, teak stoelen, en teak tuinmeubels vragen vaak om goed onderhoud. Om uw teak hout zo lang mogelijk mooi te houden, is het noodzakelijk dat u een aantal voorzorgsmaatregelen treft. Door het teak meubel waterpas te stellen heeft de constructie minder te leiden en zal het teakhout minder snel scheuren en/of kromtrekken. Zorg ook dat uw meubel schoon blijft. Hoe je dit doet, lees je in onze houten meubels schoonmaken blog. Ook hebben we een blog geschreven specifiek gericht op het schoonmaken en onderhouden van teakhouten tuinmeubelen.

Daarnaast is het belangrijk dat uw huis de juiste luchtvochtigheid heeft, zodat het krimpen en uitdrogen tot een minimum wordt beperkt. Indien u het gevoel hebt dat uw huis een lage luchtvochtigheid heeft, is het aan te bevelen om een hygrometer aan te schaffen. Met dit apparaat kunt u de luchtvochtigheid aflezen. Is deze te laag, dan kunt u deze verhogen door bijvoorbeeld bakjes water aan de verwarming te hangen of door de aanschaf vaneen luchtbevochtiger. Daarnaast kunt u een kom water in of onder het meubel te zetten om uitdroging te voorkomen.

Behandel uw teakmeubels regelmatig

Houdt deuren en laden goed gesloten zodat het hout minder kan gaan werken. Naast deze voorzorgsmaatregelen, is het raadzaam om het teakmeubel één of tweemaal per jaar met bijenwas of teak meubel olie te behandelen. Het in de was/olie zetten is een makkelijke oppervlaktebehandeling die een goede en slijtvaste beschermlaag geeft. Indien het hout vuil is of beschadigingen heeft, kunt u het teakmeubel eerst licht met fijne staalwol schuren(let op dat u nooit dwars, maar altijd in de nerfrichting schuurt). Breng de was/olie hierna met een doek of zachte kwast op. Wrijf de was/olie na 24 uur uit met een doek of panty. Herhaal dit tot er een goede, gelijkmatige laag is ontstaan. Verminder de hoeveelheid was/olie bij elke volgende laag, maar besteed wel meer tijd aan het uitwrijven.

Goede en goedkope teakmeubels

Door de import van onze eigen teakmeubels (zoals: teaktafels, teakstoelen, teakkasten, teakmeubels, teakmeubelen, teakbeelden) kunnen wij de goedkoopste prijzen bieden onder de verschillende teak aanbieders. Wij leveren aan diverse teakmeubel speciaalzaken, horeca, bedrijven maar natuurlijk ook aan particulieren vanuit onze meubel showroom in Asten. Wij bieden naast goedkope teakmeubels ook andere meubelen in vele soorten. Kijk hiervoor eens naar onze kasten, bankstellen, stoelen, tafels, dressoirs.

 

Binnen onze collectie zijn diverse Teak meubelen te vinden. De meubelen worden natuurvriendelijk geproduceerd in onze eigen fabriek in Indonesië. Het teakhout wordt geselecteerd op kwaliteit, uitstraling en kleur. Onze goedkope teak meubelen bestaan uit diverse modellen teak tuinmeubelen, teak stoelen, teak tafels, en teak kasten.

Dé duurzame trend in de meubelwereld. Gerecycled teak!

In een wereld van strakke items zijn mensen nog steeds op zoek naar een authentieke uitstraling. Bij Wiegers XL is dit dan ook te vinden, als een van de grotere meubelzaken vindt u ook bij Wiegers XL gerecycled teakhout. De zogenaamde ‘doorleefde-look’ is een van de trends binnen de teakwereld. Deze look gebruikt hout dat afstamt van oude gebouwen en woningen. Hierdoor krijgt het hout een als het ware doorleefde uitstraling, doordat de het hout vaak meer dan honderd jaar oud is. Ziet U deze sfeervolle toevoeging al in uw huis?

Teaktafels, in alle maten te bestellen!

Teak is een zeer geschikt soort hout voor tafels en ander soort meubelen. Doordat Wiegers XL haar eigen fabrieken in Indonesië heeft, wordt er voor gezorgd dat uw producten altijd op de juiste manieren worden gemaakt. Dit is erg belangrijk omdat een goede basis altijd belangrijk is. Goed hout is sterk, duurzaam en is erg lang te gebruiken. Het verwerking- en droog systeem van het bewerkte hout gaat bij Wiegers XL op een professionele manier wat er voor zorgt dat onze producten zelden scheuren en-/of splinteren.

Bij Wiegers XL heeft u teak op maat, zo heeft u altijd de juiste afmeting van uw eettafel. Doordat wij zelf importeren uit Indonesië bieden wij een gegarandeerd lage prijs. Een groot deel van deze tafels heeft Wiegers XL op voorraad.

De doorleefde look werkt over het algemeen met kopseplanken, dit wil zeggen dat meubelen op de korte kanten dwarsplanken aan de uiteinden hebben.

De oorsprong van teak

Teak heeft met haar Zuidoost-Aziatische oorsprong een wereldwijde reputatie. De teakboom (Tectona grandis) is met haar 40 meter veelin Zuidoost-Azië te vinden. Sinds dat er op grote schaal gebruik wordt gemaakt van het teakhout zijn overal op de wereld verschillende plantages ontstaan. Dit leidt dan tot verschillen in gewicht, hardheid, kleur, etc. De teakmeubelen van Wiegers XL worden allemaal gemaakt in Java, Indonesië.

Vooral de verschillen in kleur zijn belangrijk. Teakhout is te vinden in alle denkbare kleuren bruin, soms lijkt het zelfs wel goud. Het gebruik van teak zorgt dan elke keer weer voor een unieke tafel. Ook doordat de oude planken allemaal voor een ander doel hebben gediend ziet men goed de eerdere functie of ooit nog de reparatiestukken.

Teak bevat ook veel natuurlijke oliën; dit draagt bij aan de duurzaamheid. Een ander belangrijk aspect van teakhout wat erg gemakkelijk is voor meubelen en tuinmeubelen is dat teak geen corrosie of roest vormt wanneer het in contact komt met metaal.

Niet alleen de meubelindustrie maakt gebruik van teak, ook de scheepsbouw maakt hier veelvuldig gebruik van. Het idee hierachter is dat teak erg geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. De meubelen en tuinmeubelen moeten namelijk nog meerdere jaren in uw huis of tuin staan. Buiten scheepsbouw wordt teak ook veel gebruikt in vloeren, snijkunst, beeldhouwen etc.

Voor de doorleefde teakmeubelen wordt gerecycled teakhout gebruikt, terwijl voor ‘nieuwe teak’ plantage teak wordt gebruikt. Dit hout wordt duurzaam gekapt en gekocht in Indonesië.

Alle maten, soorten en kleuren

Buiten het feit dat Wiegers XL gespecialiseerd is in het leveren van teaktafels kan Wiegers XL ook andere soorten meubelen voor u laten maken. Tegen de laagste prijs natuurlijk.

Drijfhout? Driftwood? Koloniaal?

Vandaag de dag hoort u verschillende termen wat de zoektocht naar de perfecte meubelen kan vermoeilijken. Doorleefde teak wordt bijvoorbeeld vaak drijfhout genoemd of driftwood. Ook is er tussen koloniale meubelen en teakmeubelen bijna geen verschil. Koloniaal is een van de eerste benamingen voor teak. In het begin was teak ook veelal donker en bevatte het lijsten. Tegenwoordig is negen van de tien teakmeubelen blank en strak. Het enige verschil zit hem dus in de lak. Wiegers XL kan elk geschikte meubelstuk in de koloniale kleur leveren.

Ideaal in onderhoud en gebruik

De doorleefde teaktafels zijn ideaal in het gebruik én onderhoud, mede doordat de tafels alleen maar mooier worden door gebruik. Dit type tafels heeft alleen een vochtige doek en een beetje groene zeep nodig voor een optimale natuurlijke uitstraling. Bovendien voorkomt de groene zeepvetvlekken. U kunt ook kiezen voor het gebruik van olie, hier kunnen de medewerkers van Wiegers XL u alles over vertellen.

Goedkope meubelen met een goede service, dat is het kenmerk van Wiegers XL. Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar!

Indonesian Legal Wood

Alle houtproducten die door WiegersX L vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat, waarmee wordt voldaan aan de laatste EUTR regels die sinds maart 2013 van kracht zijn.

Deze geheel nieuwe wetgeving vervangt het Indonesische BRIK-system in een reactie op steeds strengere anti-illegale hout wetgeving in de belangrijke markten, waaronder de aanstaande EU-hout verordening. Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door de overheidsinstantie Sucofindo, op de legale herkomst van de houtproducten.

Europese verordening die het gebruik van illegaal gekapt hout tegengaat.

De European Union Timber Regulation (EUTR) is een wet die het gebruik van illegaal gekapt hout tegen gaat. Vanaf 1 maart 2013 is iedereen die hout op de Europese markt brengt verplicht om aan te tonen uit welke (legale) bron het hout afkomstig is en dat het is gekapt volgens de regels van het land van herkomst.

EUTR staat voor European Timber Regulation. De Europese houtverordening Nr. 995/2010 is vanaf 3 maart 2013 van kracht en na te lezen via deze link.

Doel van de EUTR is het tegengaan van de handel in illegaal hout. Met het ingaan van de Europese houtverordening is het verboden om illegaal gewonnen hout of houtproducten op de markt te brengen in de Europese Unie. Wanneer hout voor het eerste op de Europese markt wordt gebracht, dient een stelsel van zorgvuldigheidseisen (due diligence systeem) te worden toegepast. Daarvoor dient documentatie te worden verzameld die de legaliteit van het hout of houtproduct aantoont.

De organisatie die hout of houten producten voor het eerst op de Europese markt brengt, wordt binnen de EUTR ‘operator’ (marktdeelnemer) genoemd. Een operator is binnen de EUTR verplicht een due diligence procedure (stelsel van zorgvuldigheidseisen) te doorlopen om aan te kunnen tonen dat het hout of houten product een verwaarloosbaar risico op illegaliteit heeft. De volgende schakels in de keten die het hout van de operator kopen (en het dus niet zelf voor het eerst op de Europese markt brengen), worden ‘trader’ (handelaar) genoemd. Traders zijn binnen de EUTR niet verplicht een due diligence procedure toe te passen. Wel dienen traders te administreren van wie het hout of houten product gekocht is en aan wie het hout of houten product verkocht wordt. Binnen Nederland voert de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controles uit op de naleving van de EUTR.

Hout is legaal wanneer het gekapt is overeenkomstig de toepasselijke wetgeving in het land waar het hout gekapt is (het land van herkomst). Hout is daarentegen illegaal wanneer het gekapt is in strijd met de toepasselijke wetgeving in het land waar het hout gekapt is (het land van herkomst).