Retourneren

Voor het retourneren van geleverde goederen gelden verschillende regels voor verschillende situaties. Lees ze hieronder.

Koop in onze eigen winkel in Asten

Indien u producten gekocht heeft in onze eigen showroom in Asten gelden de volgende voorwaarden voor retourneren:

  • Wanneer producten geleverd worden via de eigen bezorgservice van Wiegers XL of een logistieke partner die door Wiegers XL is ingehuurd, is Wiegers XL aansprakelijk voor eventuele beschadigingen bij aflevering.
  • Indien producten geleverd zijn via de eigen bezorgservice van Wiegers XL dient u na ontvangst de goederen te controleren. Ter plekke dient u ook de bon te ondertekenen waarmee u bevestigt de producten in goede staat te hebben ontvangen.
  • Zijn producten via een logistieke partner geleverd, die is ingehuurd door Wiegers XL, dan heeft u twee werkdagen na ontvangst van uw meubelen de tijd om uw bestelling te controleren en eventuele klachten te melden aan de klantenservice van Wiegers XL.
  • Wanneer u producten zelf op komt halen in de winkel of het magazijn in Asten heeft u ook twee werkdagen de tijd om uw bestelling te controleren en klachten te melden aan de klantenservice van Wiegers XL.

Koop op afstand via internet, webwinkel of per telefoon

Indien u producten gekocht heeft via koop op afstand gelden de volgende voorwaarden voor retourneren:

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.
Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.

Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product (als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.

De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Retourneren is geen probleem, mits u volgens onze richtlijnen te werk gaat. Meer informatie over retourneren vindt u op onze website onder het kopje retourneren op de pagina Klantenservice.

U kunt het artikel binnen de bedenktijd retourneren mits aan onderstaande regels wordt voldaan:

  • Binnen de bedenktijd van 14 dagen geeft u aan de overeenkomst te willen ontbinden en de bestelling te retourneren. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar webshop@wiegersxl.nl. U krijgt een Retourformulier toegestuurd die u bij de bestelling moet voegen.
  • De artikelen worden compleet, niet gebruikt en onbeschadigd in originele verpakking geretourneerd (het eenmalig uitproberen wordt niet beschouwd als gebruik).

Controleer altijd direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet bij u geleverd is. Mocht dit niet zo zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact op om dit aan ons te melden. U heeft drie werkdagen de tijd om beschadigingen te melden. De retourkosten worden dan door ons vergoed en u krijgt een nieuw product thuis gestuurd.

Producten die na drie werkdagen als beschadigd worden gemeld, kunnen wel geretourneerd/omgeruild worden maar de kosten van het transport worden niet meer vergoed.

Artikelen die niet voldoen aan bovenstaande regels blijven uw eigendom. Deze artikelen worden naar u teruggestuurd en de gemaakte kosten worden aan u in rekening gebracht.

Voeg altijd het compleet ingevulde Wiegers XL Retourformulier bij uw retourzending, inclusief een kopie van het aankoopbewijs.

De kosten voor het retourneren naar Wiegers XL in Asten zijn altijd voor eigen rekening. In het geval van een foutieve levering of een defect/beschadigd artikel (mits binnen 3 dagen gemeld), storten wij na ontvangst van het product en het retourformulier en na beoordeling altijd de gemaakte verzendkosten terug op uw rekening.

Retouren worden bij ons dagelijks behandeld. Zodra wij uw retourzending in ongeschonden staat hebben ontvangen, wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op het rekeningnummer (IBAN) dat ingevuld is op het retourformulier.

Industrielaan 4, 5721 BC Asten