Welke tuintafel kan buiten blijven staan?


De dagen zijn langer en de zon schijnt alweer volop, logisch dat je misschien wel op zoek bent naar een tuinset of tuintafel. Het is bij het uitzoeken handig om te weten welke tuintafel buiten kan blijven staan in de herfst en de winter. In deze blog helpen we je daarom een handje.

Teakhouten tuintafel

Teakhout is een populaire houtsoort die prima tegen de verschillende Nederlandse jaargetijden kan. Het hout is sterk en stevig en is daarom geschikt om jarenlang buiten te blijven staan. Teakhout vraagt echter wel jaarlijks om onderhoud, aangezien het teakhout kan vergrijzen. Hoe je een teakhouten tuintafel het beste kunt onderhouden vind je in deze blog. En een houten buitentafel bescherm je gemakkelijk met een van onze onderhoudsmiddelen.

Naast teak tuintafels zijn er talloze andere tuinmeubelen die vervaardigd worden uit teakhout, zoals ligbedden, loungesets, tuinbanken en tuinstoelen.

Gaby teaktafel

Granieten tuintafels

Granieten tuintafels hebben een klassieke en chique uitstraling en zijn daarom al jaren te zien in veel tuinen. Graniet is een natuurlijk product en door de gladde afwerking is het goed bestand tegen weer en wind. In het voorjaar is het verstandig om eventuele groene aanslag te verwijderen (controleer vooral goed de poten) en daarna kun je er weer een compleet seizoen tegenaan. Je kunt hiervoor schoonmaakproducten gebruiken die speciaal voor graniet of natuursteen gemaakt zijn, maar een emmer sop of groene zeep doet ook al wonderen.

Een granieten tuintafel is zeer geschikt om het gehele jaar buiten te laten staan. Gelukkig maar, want er is heel wat spierkracht voor nodig om het tafelblad te verplaatsen.

Kunststof tuintafels

Er bestaan veel verschillende soorten kunststof materialen waarmee tuintafels vervaardigd worden. Hierbij kun je denken aan reguliere kunststof tafels, polywood tafels, spraystone tafels of aluminium tafels. Het voordeel van kunststof tafels is dat ze in de meeste gevallen geen onderhoud vergen. Vaak zit in het kunststof al een uv-filter verwerkt en zijn de bladen zo gemaakt dat ze gemakkelijk afgedaan kunnen worden. Een prima keuze dus.

Ook al vergen kunststof tafels geen onderhoud is het wel aan te raden om bij de eerste zonnige lentedagen even met een doekje en een emmer sop aan de slag te gaan. Hierdoor ziet jouw tuintafel er weer picobello uit en kan de tafel weer het gehele jaar buiten staan. Voor polywood tafels zijn speciale schoonmaakproducten verkrijgbaar. Deze zijn te vinden in onze webshop.

Wicker tuintafels

Veel loungesets en ook de bijbehorende tafels worden gemaakt van rotan of wicker. Rotan is een natuurlijk materiaal dat buiten kan blijven staan, maar door strenge vorst wel kan gaan ‘knappen’ of verkleuren. Het is daarom aan te raden om rotan meubels in de winter binnen te zetten of onder een overkapping te plaatsen.

Wicker is een kunststof en daarmee een goede vervanger van rotan in ons koude kikkerlandje. Wicker is in verschillende kleuren, maten en draaddikten te verkrijgen en is regen-, vorst en uv-bestendig. Jouw wicker tuinset kan in principe zonder problemen buiten blijven staan. Let hierbij wel op dat je kiest voor tuinmeubelen van kwalitatieve wicker, aangezien wicker van slechte kwaliteit kan knappen door de zon.

Loungeset Breach sfeerfoto

Op zoek naar een tuintafel die het gehele jaar buiten kan blijven staan?

Ben je benieuwd naar de juiste optie voor jouw tuin? Neem een kijkje in onze webshop of bezoek onze showroom in Asten. Op onze website vind je bovendien ook meer tips over hoe je je tuin kunt inrichten of je buitenmeubels kunt onderhouden. Voor vragen kun je ook altijd een mailtje sturen of bellen naar 0493-670910. Wiegers XL is zeven dagen per week geopend!