Tijd voor meubelonderhoud


Waarschijnlijk ben je op dit moment volop aan het genieten van het heerlijke weer, dus staat je hoofd nog even niet naar meubelonderhoud en wat daar allemaal bij komt kijken.

Toch is het belangrijk om te weten hoe je je (tuin)meubelen het beste kunt onderhouden. En misschien ben je dan ook wel sneller klaar dan je van tevoren gedacht had.

Hieronder geven we je verschillende tips over hoe je zelf tijdens de warme zomermaanden je binnen- en buitenmeubelen kunt verwennen.

Onderhoud stalen meubels

Heb je gekozen voor een stalen onderstel of stoelen met stalen poten? Dan kan het zijn dat je soms wat vuiligheid op het mat zwarte oppervlakte ziet. Misschien heb je huisdieren die haren achterlaten of zijn er etensresten aan vastgeplakt.

Al deze kleine vuiltjes zijn gemakkelijk weg te halen. Een sopje met water op kamertemperatuur en allesreiniger zorgt ervoor dat jouw industriële look weer zo goed als nieuw is. Bovendien kun je dit ritueel zo vaak herhalen als nodig is.

Teak onderhoud

Heb je gekozen voor teakhout buiten, bijvoorbeeld een teaktafel of een teakbank? Door weersomstandigheden en de Uv-straling van de zon kunnen deze meubelen een beetje grijs of zelfs groen lijken.

Door eens in de zoveel tijd deze meubels te onderhouden, kun je er veel langer mee doen en blijven ze bovendien mooier. Hieronder leggen we uit hoe je het best daarmee aan de slag kunt gaan.

We nemen als voorbeeld een teakbank. Teakbanken die buiten staan ondervinden aan de bovenste laag hout vaak veel schade door bijvoorbeeld regen, sneeuw of straling van de zon. Dit kun je verhelpen door twee keer per jaar het volgende te doen.

Eerst doe je de hele bank af met mengsel van soda en water. Daarna herhaal je deze handeling met een sopje van warm water en mild reinigingsmiddel. Zorg dat je het hele oppervlak gehad hebt.

Hierdoor valt de oude olie van de bovenste laag hout van de teakbank af. Vervolgens kun je hem licht opschuren en met een nieuwe olie, beits of boenwas behandelen. Mocht je teakolie nodig hebben, via onze webshop kun je makkelijk onderhoudsmiddelen bestellen.

Golden Care Teak Shield

Vergeet niet om voordat je begint een goede ondergrond uit te zoeken, anders kan het zijn dat de resten van de oliën en het reinigingsmiddelen op een stenen vloer of houten ondergrond vallen, dit zorgt dan weer voor kringen en lelijke plekken.

Let op! Op sommige websites zul je tips vinden die uitleggen dat je teakmeubelen kunt onderhouden door ze met een hogedrukreiniger schoon te maken. Dit raden wij niet aan. Door de hoge druk lijdt het hout veel schade en dit zorgt voor oneffenheden in het oppervlak.

Onderhoud loungeset

Net een loungeset gekocht of ben je nog op zoek naar een fijne loungeset? Een loungeset is het meest ideale tuinaccessoire wat betreft onderhoud. Doordat het vlechtwerk is gemaakt van kunststof en het frame van aluminium heb je je set erg snel en gemakkelijk schoongemaakt.

Een beetje water en eventueel een sopje om zand, gras of ander viezigheid weg te halen, en je loungeset glanst weer als nieuw! Extra makkelijk in gebruik is onze Wicker reiniger, die je via onze webshop kunt bestellen. Herhaal dit eens in de zoveel tijd en dan ben je gegarandeerd van een loungeset die lang mooi blijft.

In de winter raden we aan om de kussens binnen op te bergen. Hierdoor blijven de kussens droog en komt er geen schimmel in te zitten. Op deze manier heb je langer plezier van je kussen en het beste zitcomfort.

Parasolhoezen

Of je nu gekozen hebt voor een zweefparasol, stokparasol of een vrij hangende parasol, de kans is groot dat je nu aan het genieten bent van de heerlijk verkoelende schaduw.

Toch kan ook jouw parasol door weersomstandigheden of bladeren vies worden. Hierbij geldt dat hoe beter je je parasol schoonhoudt, hoe langer je er plezier van kan hebben.

Heb je een lichte parasol en is er viezigheid op blijven liggen? Je kunt het zeil van de parasol dan afdoen met water op kamertemperatuur. Gebruik hierbij geen reinigingsmiddelen, dit zorgt ervoor dat de waterdichte laag van het zeil afspoelt.

Er zijn speciale hoezen ontwikkeld voor de verschillende modellen parasols. Mocht het dadelijk slechter weer worden dan is het verstandig om een hoes aan te schaffen voor je parasol.

Deze hoes beschermt je parasol tegen water, zand en andere stoffen die het doek vies kunnen maken of zelfs schaden. Bovendien blijft je parasol zo droog. Let er wel op dat je parasol niet vochtig is wanneer je deze in de hoes doet. Anders raakt de parasol alsnog beschimmeld.

Bij Wiegers XL vind je verschillende parasolhoezen. Hieronder een greep uit ons assortiment. Neem een kijkje op onze webshop of loop eens binnen in onze showroom. Wij helpen je graag!

Advies over meubelonderhoud nodig?

Hierboven heb je verschillende tips gezien over het onderhouden van een aantal meubelen. Heb je verder nog vragen?

Bij Wiegers XL kun je terecht voor vakkundig advies over (tuin)meubelen en het onderhoud daarvan. Kom langs in onze showroom en wij helpen je graag! We staan je ook graag telefonisch te woord. Wij zijn te bereiken via 0493 – 670910.