Wat is mangohout?


Mangohout is niet meer weg te denken uit de meubelwereld. In een rap tempo heeft deze prachtige houtsoort zijn plekje veroverd in tijdschriften en showrooms.

En waarom ook niet? Met haar warme tint past het mangohout perfect bij het staal van een industrieel interieur.

In deze blog vertellen we je meer over de eigenschappen van mangohout, waar het materiaal vandaan komt en hoe je mangohout kunt onderhouden.

Eigenschappen van mangohout

Mangohout kun je herkennen door de vele kleurschakeringen in het hout, waardoor geen enkel meubelstuk hetzelfde is. De kleuren in mangohout kunnen van licht- tot donkerbruin gaan, met soms een rode gloed of juist een gelige ondertoon. Door de warme kleuren en zwarte accenten heeft het hout een robuuste uitstraling.

close-up mangohouten tafel

Waar komt het vandaan?

Mangohout is een sterke houtsoort die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië. Door de populaire mangovruchten zijn de bomen inmiddels op verschillende plekken in de wereld geplant.

De mangohouten meubelen van Wiegers XL komen bijvoorbeeld veelal uit India. Hier groeit de boom door het warme klimaat goed en zijn mangovruchten dan ook razend populair.

Naast mooi, ook erg duurzaam

Wist je dat mangohout naast mooi, ook duurzaam is? Doordat mangobomen op een gegeven moment geen vruchten meer produceren, worden ze vervangen door andere bomen. Daardoor hoeven er geen massaplantages leeg worden gekapt.

Bovendien gaat er niets verloren van de boom, want naast dat het hout gebruikt wordt om meubelen en andere gebruiksvoorwerpen te maken, wordt het blad gebruikt om papier en posters te maken.

Mangohout combineren met andere meubels

Mangohout kun je in verschillende uitvoeringen terug laten komen in je interieur. Zo kun je onder andere kiezen voor een mangohouten eettafel, dressoir of boekenkast.

Mangohout kun je daarnaast ook combineren met meubelen die je al hebt staan. Doordat er verschillende kleurtekeningen in het hout zitten, past het mangohout bij vrijwel ieder ander meubelstuk. Zelfs bij andere houtsoorten misstaat deze trend zeker niet.

Bovendien is mangohout goed te combineren met een stalen onderstel of een industrieel interieur. Hartstikke stoer en helemaal in lijn met de industriële woontrend.

Turn tafel met industriele stoelen wiegers xl asten

De tafel hierboven is onze Eettafel Turn-Up

Hoe mangohout onderhouden?

Om mangohout te onderhouden kun je het beste een blanke of doorzichtige lak gebruiken. Hiermee bescherm je het hout van vuiligheid of etensresten, zonder de unieke kleur aan te passen. Een goed product hiervoor is bijvoorbeeld de Natuurlijke Woodsealer van Oranje.

Het tussendoor schoonmaken van deze houtsoort doe je gemakkelijk met een vochtige doek.

Bekijk ons assortiment

Wist je dat Wiegers XL verschillende mangohouten meubelen op voorraad heeft? Van mangohouten kasten, mangohouten tafels, mangohouten dressoirs tot mangohouten tv-meubelen: je vindt het allemaal bij Wiegers XL.

Kom eens langs in onze showroom in Asten (Noord-Brabant) of shop mangohoutenmeubelen 24/7 in onze webshop.