Wat is een modulaire bank?


Een modulaire bank bestaat uit losse elementen/modules. Daarom noemen we een modulaire bank ook wel een elementenbank.

De perfecte bank, het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar met een modulaire bank kan het echt! Dankzij de losse elementen zijn de opties met modulaire banken eindeloos. Ook past een modulaire bank bij elke woonstijl en elk interieur. Of je nu moderne inrichting hebt of juist fan bent van klassieke of landelijke meubels.

Je hebt te maken met losse elementen waarmee je lekker kunt mixen and matchen om je ideale bank samen te stellen. Je hebt volledige vrijheid in de vorm van de bank, de samenstelling, de afmetingen, extra opties en verschillende kleuren. Je kunt zelf elementen toevoegen of de opstelling wijzigen. Het is vaak ook mogelijk om de elementen te koppelen of los te koppelen.

Je kunt de bank dus op allerlei manieren neerzetten. Zo zit je niet vast aan één opstelling en kun je de bank veranderen wanneer je zou willen. Dat maakt modulaire banken zo hip en leuk. Of je nu gaat voor een hoekbank, lichte bank, rechte bank, bank met armleuning of bank op pootjes met een modulaire bank kun je van je woondroom werkelijkheid maken.

Een modulaire bank samenstellen

Met een modulaire bank kun je alle kanten op. Wij adviseren om van te voren te bepalen hoeveel zitplekken je graag hebt. Denk ook na of je graag een armleuning hebt. En bepaal de afmetingen van de ruimte. Hou hier ook rekening met de loopruimte die je rondom de bank en in de ruimte nodig hebt. Zo weet je zeker dat de opstelling altijd bij de ruimte past. Een hocker is altijd een mooi extraatje bij een modulaire bank. Zo maak je van een zitvlak een ligbank of creëer je eenvoudig een extra plek op bijvoorbeeld verjaardagen.

Modulaire banken: de meest flexibele keuze

Binnenkort verhuizen? Of van plan om het interieur in de toekomst te vernieuwen? Met modulaire banken opgebouwd uit verschillende losse elementen kun je alle kanten op. Modulaire banken veranderen met je mee. Het is dus ook een tijdloze keuze die je naar wens samen kunt stellen. Combineer de elementenbank met losse elementen als een hocker, bijzettafel of poef. Deze zijn net zo flexibel als de elementen van de bank.

Losse elementen neerzetten

Als je van plan bent de elementen los neer te zetten zoek dan naar een modulaire bank waarbij de zijkanten van de elementen ook mooi afgewerkt zijn. Vaak is dat standaard wel zo, maar check het voor de zekerheid.

De voordelen van een modulaire bank

Naast de flexibiliteit heeft een modulaire bank nog meer voordelen:

Advies nodig, je woonkamer inrichten, op zoek naar een ruim assortiment banken of modulaire banken kopen? Kom langs, kies en kom proefzitten in onze winkel, wij helpen je graag.