Stoffen bank schoonmaken? Onze tips


Het is de nachtmerrie van menig consument. Je hebt uren rondgekeken om de perfecte bank te vinden. Alle verschillende stalen heb je door je handen laten gaan en je hebt letterlijk iedere bank met de rolmaat opgemeten.

Maar wanneer de bank dan eindelijk bij je in de woonkamer staat, valt er plots een glas melk overheen. Of je staat op en ziet dat je nieuwe spijkerbroek een flinke afdruk heeft achtergelaten.

Het kan iedereen overkomen, maar fijn is het natuurlijk niet. Gelukkig zijn er middelen om vlekken in je stoffen bank tegen te gaan. De juiste impregneerspray biedt vaak al veel bescherming. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om te weten met welke middelen je je bank juist wel of niet af moet doen.

In deze blog geven we je tips om jouw stoffen bank schoon te maken en te houden.

Impregneer de bank

Met een simpele impregneerspray voorkom je al veel leed. Deze handige spray zorgt voor een onzichtbaar laagje over de stoffen bekleding van je bank, waardoor het water- en vuilafstotend wordt.

Maak de bank van te voren goed schoon en spray vervolgens vanaf ongeveer 30 centimeter afstand in gelijkmatige banen, zodat je alles goed raakt. Laat de stof na het aanbrengen van de spray minimaal drie uur drogen voor het beste resultaat.

Impregneerspray garandeert geen bescherming tegen alle soorten vlekken, maar het zorgt er wel voor dat niet alles zomaar in de bekleding trekt.

Maak je veel gebruik van je stoffen bank? Dan is het aan te raden om de behandeling meerdere keren per jaar te herhalen.

Wij bieden verschillende middelen om je stoffen bank vuilvrij te houden. Een daarvan is de universele impregneerspray, die je makkelijk kunt bestellen in onze webshop.

Sluit een vlekverzekering af

Om je écht in te dekken tegen het risico van vlekken in je stoffen bank kun je je bank hier tegen laten verzekeren.

Wiegers XL biedt verschillende vlekverzekeringen voor elk soort bank. Of je bank nu roomwit of pikzwart is, voor de vlekverzekering maakt dit niets uit.

Via Wiegers XL regel je snel en eenvoudig een vlekverzekering bij de aankoop van een bank. Zo ben je voor drie óf voor vijf jaar verzekerd tegen alle soorten vlekken. Handig toch?

Eerst water, de rest komt later

Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen die je getroffen hebt alsnog een vlek in de bekleding van je bank komen? Ga dan niet aan de slag met allesreiniger, afwasmiddel of, nog erger, groene zeep.

Gebruik daarentegen alleen water en een schone doek om het oppervlak van je bank te reinigen. In dit stadium is het belangrijk om met de natte doek op de vlek te deppen. Wrijf niet over de stof heen! Dit zorgt er namelijk voor dat de vlek zich nestelt in de stof en dat is juist wat je wilt voorkomen.

Meer informatie over het schoonmaken van je stoffen bank?

Wil je graag meer informatie over hoe je jouw stoffen bank zo lang mogelijk mooi houdt? Kom dan eens langs in onze showroom in Asten (Noord-Brabant). Onze verkoopmedewerkers helpen je graag.

Wiegers XL is zeven dagen per week geopend voor het beste advies en natuurlijk een lekker kopje koffie.

Ook als je nog op zoek bent naar een bank adviseren we je graag over de mogelijkheden. Wij hebben hoekbanken, bankstellen, chaise longues, ottomanen en verschillende soorten fauteuils in onze showroom.