Onderhoud van teak meubelen


Een goede verzorging verlengt de levensduur van uw teak houten meubel!

Teak meubelen zijn oud en gespleten maar toch heel erg trendy. Onze teak meubels zijn met de hand gemaakt en afkomstig uit onze eigen teakfabrieken in Indonesië. Juist deze handgemaakte look geeft de teakmeubels een zeer unieke uitstraling. Ons teakmeubel assortiment bestaat voornamelijk uit teak tafels, teak stoelen, teak linnenkasten, teak hoekkasten, teak kasten, teak buffetkasten, teak glaskasten, teak keukenkasten, teak boekenkasten, teak eettafels en teakhouten dressoirs.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik treffen bij teakhout?

Teak meubelen vragen om goed onderhoud. Om uw teakhout zo lang mogelijk mooi te houden, is het noodzakelijk dat u een aantal voorzorgsmaatregelen treft. Door het teak meubel waterpas te stellen heeft de constructie allereerst al minder te lijden. Daarnaast is het belangrijk dat uw huis de juiste luchtvochtigheid heeft zodat het krimpen en uitdrogen tot een minimum wordt beperkt. Indien u het gevoel heeft dat uw huis een lage luchtvochtigheid heeft, is het aan te bevelen om een hygrometer aan te schaffen. Met dit apparaat kunt u de luchtvochtigheid aflezen. Is deze te laag? Dan kunt u deze verhogen door bijvoorbeeld bakjes water aan de verwarming te hangen of door de aanschaf van een luchtbevochtiger. Daarnaast kunt u een kom water in of onder het meubel zetten om uitdroging te voorkomen.

Welke behandelingen moet ik toepassen om de levensduur van het teak hout te verlengen?

Het is zeer raadzaam om het teak meubel te behandelen waardoor het beschermt blijft. Bij de aankoop van een meubel krijgt u van ons een onderhoudsadvies. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om uw houten meubelen te beschermen waardoor de levensduur wordt verlengd! Sealer: Sealer geeft uw meubel een bijna kleurloze beschermlaag. Door middel van een seal laagje is uw meubelwater en vuil afstotend. U moet het flesje goed schudden voor gebruik, dit kan tot wel 10 min duren! Zorgt u er wel voor dat u wat op uw vloer legt in verband met druppen. U kan de sealer aanbrengen met een oud t-shirtje of niet pluizende doek. Na de eerste behandeling moet u ongeveer 3 uurtjes wachten totdat u een tweede beschermlaag aanbrengt. Dit is nodig op eetkamertafels en salontafels omdat hier het meest op wordt gemorst. Let wel op met vetten en zout!

Olie:
Olie heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als de sealer. U moet hem ook op dezelfde wijze aanbrengen. Olie wordt, in tegenstelling tot de sealer, door het hout opgezogen en is daarom moeilijker te verwijderen. U kunt de oliën bij ons in veel verschillende kleuren verkrijgen waardoor uw meubelstuk een mooi uiterlijk krijgt.
U moet het oliën en sealen regelmatig bijhouden!

Lak:
Als u ervoor kiest om uw teakmeubel te lakken dan is het meubel daarna onderhoudsvrij. Zo hebben wij in ons assortiment een kleurloze 2-komponenten hardlak op waterbasis die een hoge mate van bestendigheid heeft. Het geeft het hout een optimale en nagenoeg onzichtbare beschermlaag zonder dat het hout verkleurd. Deze lak is zeer geschikt voor onbehandelde houten meubelen.
Heeft u vragen of opmerkingen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Asten waar wij klaar staan om uw een uitgebreid advies te geven! De koffie staat voor u klaar!