Mix & Match: verschillende eetkamerstoelen aan een tafel


Je ziet het steeds vaker, eettafels gecombineerd met verschillende soorten en/of kleuren stoelen. Ben je er nog over aan het denken of twijfel je nog? In deze blog gaan we het hebben over het combineren van verschillende eetkamerstoelen aan één (eet)tafel. Er zijn grofweg twee opties waar je uit kunt kiezen: verschillende kleuren eetkamerstoelen of verschillende modellen eetkamerstoelen. In deze blog geven we je een paar praktische tips waarmee jij je nieuwe stoelen gemakkelijk uit kunt zoeken.

Verschillende kleuren eetkamerstoelen combineren

De meest veilige methode die je kunt toepassen bij het combineren van verschillende stoelen is mixen in kleur, maar wel hetzelfde model aanhouden. Hierdoor oogt je eetplek nog steeds strak en verzorgd, maar er zit een speelse twist aan.

Wanneer je gaat kleuren gaat kiezen is het belangrijk om je eigen interieur in het achterhoofd te houden. De gekozen kleuren moeten namelijk niet vloeken bij bestaande meubelen. Als je gaat mixen met verschillende kleuren, dan is het verstandig om natuurlijk of rustige tinten te kiezen. Natuurlijke kleuren zijn bijvoorbeeld grijs, groen, cognac of beige. Je kunt natuurlijk ook helemaal uit de band springen en combineren met geel, rood en paars. Het leuke is, je kunt het helemaal zelf bepalen! Gelukkig zijn veel (eetkamer)stoelen in verschillende, op elkaar afgestemde, kleuren verkrijgbaar, dus mixen en matchen maar!

Een veel gecombineerde stoel is de Splash. De Splash-stoel is verkrijgbaar in vier kleuren (cognac, steel, moss en liver) en daarnaast ook nog eens reuze comfortabel. Bij een set eetkamerstoelen hoort natuurlijk ook een prachtige eettafel. In onze webshop vind je een ruim assortiment eiken, teak en mangohouten eettafels.

verschillende kleuren eetkamerstoelen

Verschillende modellen eetkamerstoelen combineren

Een tweede optie is om verschillende stoelen aan één tafel te zetten. Hierbij kun je kiezen voor stoelen die op elkaar lijken, maar je kunt ook gaan voor compleet verschillende modellen. Zo zou je bijvoorbeeld houten en stoffen stoelen kunnen combineren, of stoelen met een andere rugleuning bijvoorbeeld. Stoer, speels en een tikkeltje eigenwijs zijn de kernwaarden die bij het mixen van modellen horen. Als je voor deze tactiek gaat, dan raden we je ook aan om all-in te gaan. Mix hout, met staal, met stof, met drukke prints en maak hier een gezellige boel van.

Een veel gekozen manier om te combineren is door stoelen met en zonder armleuning te combineren. Buiten dat dit er speels uitziet, is het ook nog eens hartstikke praktisch. De ene keer zit je maar kort aan tafel, de andere keer wil je liever wat langer tafelen en dan zijn de armleuningen erg prettig. Er zijn verschillende opties in stoelen die zowel met als zonder armleuning te verkrijgen zijn.

verschillende modellen eetkamerstoelen

Bij Wiegers XL vind je verschillende soorten eetkamerstoelen in verschillende kleuren. Alle stoelen zijn te bewonderen in de showroom en hierdoor kun je jouw unieke mix in de winkel uitproberen. Ook voor eettafels, banken, diverse binnenmeubelen en accessoires ben je bij Wiegers XL op het juiste adres. Neem een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze grote showroom in Asten (Noord-Brabant).

Tot snel!