Meubels op maat laten maken


Heb je overal al gezocht naar de perfecte meubels die binnen jouw interieur passen, maar kun je nergens precies vinden wat je zoekt? Stop met zoeken, want bij Wiegers XL kun je je meubels erg makkelijk op maat laten maken.

Omdat wij onze eigen fabrieken in Indonesië hebben, kunnen wij voor jou ieder meubelstuk precies maken zoals jij het wilt hebben. Een groot deel van onze meubels wordt geïmporteerd en daarom kunnen wij afwijken van vaste maten en afmetingen.

Heb je bij ons dus bijvoorbeeld een leuke kast gezien, maar past hij net niet in je woonkamer? Wij zorgen ervoor dat de kast een aantal centimeter smaller wordt, zodat hij wél goed past.

Het op maat laten maken van meubels gaat vrij gemakkelijk en bovendien betaal je niets extra voor maatwerk. Benieuwd hoe meubels op maat laten maken in zijn werk gaat? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1: Inspiratie opdoen

De eerste stap in dit proces is het opdoen van inspiratie. Welke stijl past bij jouw interieur en wat heb je precies nodig? Het is belangrijk om te weten wat voor meubelstukken je nodig hebt en hoe deze eruit moeten komen te zien.

In onze showroom vind je verschillende voorbeelden, maar ook internetbronnen kunnen je helpen bij het vinden van de gewenste look van jouw meubelstuk.

Stap 2: Kies je houtsoort

De tweede stap in het proces is het uitkiezen van de kleur van je meubel. Binnen de houtsoort teak kun je kiezen voor verschillende kleuren en tinten. Zo kun je kiezen voor het klassieke rode teak, ook wel ‘pilotteak’ genoemd.

Een andere populaire tint waar je uit kunt kiezen is een tint donkerder en grijzer, ook wel ‘dingklik’ genoemd.

Heb je je meubels liever nog een tint donkerder? Kies dan voor gerecycled teak. Hierin vind je die echte donkere houtkleur terug.

In het kader van duurzame houtverwerking bieden wij ook gerecycled teak aan dat al eerder gebruikt is. Bij deze meubelen zie je soms nog stukken verf van het originele gebruiksdoel van het hout terug, wat een speels effect geeft.

Een vierde optie is het laten aanbrengen van een witte coating op het hout. Je kunt er dan voor kiezen om het hele meubelstuk te laten bewerken met een coating of om op bepaalde oppervlaktes het originele hout nog te laten zien.

Stap 3: Schetsen

Schets meubels op maat

De volgende stap is het maken van een schets. We maken voor ieder meubelstuk een aparte schets. Op deze schets staan de verschillende afmetingen die het meubelstuk moet hebben en welke houtsoort je hebt uitgekozen. Bij deze schets plaatsen we vaak ook een foto van een vergelijkbaar meubelstuk.

Bevalt de schets je? Dan sturen wij hem door naar onze fabrieken. Hiernaast zie je een voorbeeld van een schets voor een vitrinekast.

Stap 4: Fabriceren en verschepen

Eindresultaat meubel op maat

In onze fabrieken in Indonesië wordt na het ontvangen van de schets hard gewerkt aan jouw meubelstuk. Al onze teakmeubelen komen van teakbomen, waarvan het hout verscheept wordt naar fabrieken waar het de tijd krijgt om te drogen.

Vervolgens wordt het hout geschuurd en klaargemaakt voor de verwerking. Met verschillende soorten apparatuur snijden we het hout op maat. Zo staan er binnen no-time talrijke tafels, kasten en dressoirs in de fabriek.

Daarna gaan de meubelstukken nog even de oven in, zodat we zeker weten dat het hout helemaal gedroogd is. Hierna wordt de laatste hand gelegd aan jouw meubelstuk; eventuele handgrepen of glazen worden nog geplaatst.

Wanneer je meubelstuk helemaal klaar is, gaat hij in de eerstvolgende container mee naar Nederland. De reis van Indonesië naar Nederland duurt ongeveer zes weken. In deze zes weken vaart deze container naar de haven van Rotterdam.

Door middel van vooraf aangebrachte droogzakjes wordt de inhoud van de container drooggehouden. Dit is belangrijk, want op zee kan de vochtigheidsgraad toenemen. Vanuit de haven komt de container per vrachtwagen aan in ons magazijn en kunnen wij beginnen met uitladen.

Stap 5: Genieten maar

Je meubels zijn binnen! Wanneer de container bij ons binnen en gecontroleerd is, bellen wij je meteen op. Je mag dan eerst in het magazijn komen kijken, maar je mag je meubels ook meteen meenemen. Als we nog geen bezorgafspraak hebben staan, zullen we deze dan ook meteen inplannen.

Kortom, het op maat laten maken van meubelen gaat dus eigenlijk heel gemakkelijk. Jij zorgt voor de inspiratie en vertelt ons wat je wilt hebben en wij doen de rest. Van het schetsen tot het vervoer. Allemaal zodat jij kunt genieten van meubels die precies bij jouw smaak en interieur passen.

Meubels laten maken of vermaken

Wist je dat wij ook bestaande meubels op maat kunnen maken? Heb je bijvoorbeeld in onze showroom een teaktafel gezien en is deze net te groot of te hoog? Wij vermaken hem kosteloos voor je.

Heb je interesse om je meubel(s) op maat te laten maken of vermaken? Neem contact met ons op voor een offerte of vul het aanvraagformulier onderaan op deze pagina in met al jouw eisen en wensen. Wij helpen je graag verder!

Inspiratie opdoen? Bekijk onze mango, teak en eiken meubelen