Schuiven jouw matrassen uit elkaar? Wij hebben 6 oplossingen


Matrassen die uit elkaar schuiven: misschien wel één van de grootste nachtelijke irritaties die je kunt hebben.

Hartstikke vervelend als je steeds in een spleet rolt, of nog erger, zelfs uit bed valt.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om uit elkaar schuivende matrassen te voorkomen.

In deze blog geven we je maar liefst zes verschillende oplossingen om je matrassen voorgoed bij elkaar te houden.

Oplossing 1 – Klemmen

Gaat het al mis bij de bodems van je boxspring? Bij bedden die uit twee lossen bodems bestaan, kan het zijn dat ze op een gladde ondergrond, zoals laminaat, uit elkaar schuiven. Je kunt ervoor kiezen om de pootjes van je boxspring aan elkaar te klemmen. Hierdoor staat de bodem van je boxspring stil en vergroot je de kans dat ook de matrassen op hun plek blijven liggen.

Een nadeel is dat niet voor alle pootjes de juiste maat klemmen te vinden zijn. In dat geval kun je ook tie-wraps gebruiken. Maar wees voorzichtig: tie-wraps kunnen de pootjes beschadigen. Gebruik wat vilt of watten in de hoeken om dit te voorkomen.

Oplossing 2 – Bedbinders

Een nieuwe trend binnen de slaapwereld is het gebruik van bedbinders.

De bedbinders bind je over de gehele breedte van het bed en verstop je daarna onder het hoeslaken.

Doordat bedbinders erg dun zijn, voel je hier tijdens het slapen niets van.

bed niet schuivend

 

Oplossing 3 – T-stuk toevoegen

Een andere populaire manier om de spleet tussen de matrassen te verkleinen, is door het gebruik van T-stukken. Deze T-stukken zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en zorgt ervoor dat de verbinding tussen de matrassen vlakker is. Je voelt de spleet dus niet meer zitten!

Oplossing 4 – Molton

Ben je nog niet klaar voor bedbinders of T-stukken? Dan kun je er ook voor kiezen om een strakke molton om je matrassen te wikkelen. Een molton houdt de twee matrassen bij elkaar én houdt de matrassen langer goed. Een molton vangt namelijk lichaamsvocht op dat anders in het matras zou trekken. Zo gaat je bed ook nog eens langer mee!

Oplossing 4- Gebruik een topper

Om ervoor te zorgen dat je met je lichaamsgewicht minder op het matras duwt (en dit gaat weer verplaatsing van het matras tegen), is een topper aan te raden. Dit is een extra, dunne matras-laag die jouw echte matras beschermt.

Het is sowieso aan te raden om op een topper te slapen, hierdoor gaat je bed namelijk langer mee.

boxspring met topper

 

Welke topper werkt het beste?

Bij het kiezen van een topper zijn er eigenlijk drie kenmerken die belangrijk zijn: ligcomfort, dikte van de topper en materiaal.

Wat betreft ligcomfort, als je liever op een zacht bed ligt, dan moet je topper niet te hard zijn en vice versa. Kijk dan ook meteen naar de dikte van de topper, wat past bij jou en wat vind je fijn? Bij de meeste beddenzaken kun je verschillende opties uitproberen.

boxspring met topper van Wiegers

 

Wat betreft materiaal zijn er drie soorten die het vaakst gekozen worden, namelijk koudschuim, traagschuim en latex.

Alle drie de materialen hebben hun eigen voor- en nadelen:

 

Voordelen Nadelen
Koudschuim Ventileert goed, allergievrij Kan koud aanvoelen, prijzig
Traagschuim Gaat lang mee, voorkomt kuilvorming Kan warm aanvoelen
Latex Verdeelt lichaamsgewicht Vrij zwaar

 

Wist je dat Wiegers XL verschillende toppers aanbiedt? Loop eens binnen in onze showroom voor meer informatie.

Oplossing 5 – Vilt/antislip

De vijfde oplossing die we hebben voor uit elkaar schuivende matrassen, is het gebruiken van stukjes vilt of anti-slipmateriaal onder de pootjes van je bed. Dit is echter alleen nuttig wanneer je boxspring uit twee losse bodems bestaat.

Het is even wat werk – je moet namelijk aan alle kanten even het bed optillen- maar het is wel effectief.

Wanneer alleen je matrassen schuiven en niet de pootjes van je boxspring, kun je ook anti-slipstof onder de matrassen (op de boxspringbodem) leggen.

Oplossing 6 – De ondergrond

De laatste oplossing zit ‘m in de ondergrond van je boxspring. Op wat voor vloer staat jouw bed?

Wanneer je bed op een pvc- of laminaatvloer staat, is de kans groter dat deze gaat schuiven. Wanneer het bed op vloerbedekking of nylon zeil staat, is deze kans een stuk kleiner. Stel dat je binnenkort een verhuizing of verbouwing op de planning hebt, dan is het goed om dit te onthouden. De juiste ondergrond kan een simpele oplossing zijn voor matrassen die uit elkaar schuiven.

vloerkleed slaapkamer

 

Geniet van een betere nachtrust

Met bovenstaande tips heb je gegarandeerd jouw schuif-probleem opgelost. Gelukkig maar, want wij helpen je graag aan een betere nachtrust.

Niet alleen met deze blog vol praktische tips, maar ook door ons ruime aanbod aan toppers, matrassen, boxsprings en complete bedden.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen voor ons? Neem gerust contact met ons of kom eens langs in onze showroom in Asten.