Een leren bank schoonmaken, zo doe je dat


Meubels van leer zijn duurzaam en tijdloos. Een leren bank gaat jaren mee en is bovendien een eyecatcher in je interieur.

Maar let op: om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je bank is het belangrijk om deze op tijd schoon te maken en het leer te beschermen.

Zo houd je het leer soepel en krijgen vuil en stof niet de kans om zich vast te bijten.

In deze blog vertellen we hoe jij jouw leren bank zo lang mogelijk mooi houdt. Een leren bank schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk!

Leren bank schoonmaken? Begin met het verwijderen van stof en los vuil

De eerste stap bij het schoonmaken van je leren bank is om het stof en losse vuil te verwijderen. Een stofzuiger is hier erg geschikt voor.

Misschien heb je zelfs een stofzuiger met een apart opzetstuk, wat het proces nog makkelijker maakt. Stofzuig eerst over het zit-oppervlak en ga daarna alle naden en spleten nog eens af.

Heb je losse kussens? Haal deze van de bank af, zodat je echt bij de naden en achter de kussens kunt komen.

Hier vindt je de meeste viezigheid, zoals stof en etensresten.

Diep reinigen en beschermen van leer

Nu het oppervlak schoon is, is het tijd om het leer wat dieper schoon te maken.

Om een leren bank te reinigen bestaan er verschillende leer-cleaners. Deze cleaners zijn speciaal gemaakt voor leer en halen zelfs het laatste beetje stof van het oppervlak.Het is belangrijk dat je een schoonmaakproduct voor leer gebruikt, dus geen azijn of ander agressief schoonmaakmiddel. Dit kan het leer beschadigen en dat is eeuwig zonde van je mooie bank.

Na het gebruik van een cleaner raden we aan om een beschermende crème te gebruiken om het leer te voeden.Hierdoor blijft het leer soepel en frist de kleur weer op.

Kies de juiste cleaner en crème

Heb je nog geen leer-cleaner en crème? Bekijk dan onze onderhoudsproducten in de webshop.

We hebben zowel reinigende producten als producten om de kleur wat meer op te halen.

Deze kun je direct online bestellen of afhalen in onze winkel te Asten.

Beschadigingen aan je leren bank bijwerken

Is het leer beschadigd? Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het oppervlak pal in de zon heeft gestaan of doordat de centrale verwarming het leer heeft uitgedroogd. Hierdoor zie je krasjes ontstaan en deze kunnen storend zijn.

Gelukkig kun je leer weer soepel maken door een leerolie te gebruiken. Als je deze goed in laat trekken, verdwijnen lichte krassen als sneeuw voor de zon.

Meer hulp nodig bij het schoonmaken van je leren bank?

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over het schoonmaken van je leren bank? Neem dan contact op met onze klantenservice.

We kunnen je helpen met een persoonlijk advies qua onderhoudsproduct of je wat extra tips geven als je last hebt van hardnekkig vuil.

Wij helpen je graag om jouw leren bank weer als nieuw te doen lijken.

Tip: bekijk ook onze andere blogs voor meer onderhoudstips en wooninspiratie.