5 Tips voor een industrieel interieur


Een interieurtrend die je de laatste tijd echt overal terug ziet is de industriële look. Met behulp van massieve bladen, ijzeren details en de juiste accessoires kun je ook jouw interieur een industriële touch geven. In deze blog geven we je 5 praktische tips om een industrieel interieur te creëren.

1. Een eettafel met ijzeren onderstel

De perfecte manier om jouw interieur zo industrieel mogelijk te maken is door een eettafel uit te zoeken met een ijzeren onderstel. Verschillende kleuren onderstellen zijn mogelijk: van zwart, verweerd zwart, wit tot koper. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillende soorten ijzeren onderstellen. Denk bijvoorbeeld aan een X-poot, een U-poot of een spinpoot. Om de eethoek compleet te maken kun je ook eettafelstoelen kiezen met een metalen onderstel. Ook daarvan zijn er talloze varianten verkrijgbaar.

2. Kies voor een massief houten blad

Wil je de industriële look in de eetkamer echt helemaal afmaken? Kies dan voor een massief houten tafelblad. Een massief houten blad heeft vaak een robuuste en stoere uitstraling. Het mooiste is als je de nerven en noesten van de boom nog ziet zitten. Je kunt bij een massief houten blad kiezen uit de houtsoorten teak of eiken voor het juiste effect. Het voordeel van zulke bladen is dat ze stuk voor stuk een échte warme uitstraling hebben. Ook eettafels van mango-, suar– en beukenhout hebben een industriële uitstraling.

3. Go oval!

Als je een beetje op de hoogte bent van de laatste meubeltrends dan kun je hem niet gemist hebben: de ovalen tafel! Hij is weer terug van weggeweest en ook bij Wiegers XL kun je hem shoppen! Je kunt kiezen voor verschillende uitvoeringen: hout of kunststof.

Ook de ovalen tafel kun je een industrieel tintje geven. Denk bijvoorbeeld aan het populaire spinpoot onderstel. Hiermee heb je meteen meer ruimte om met een flink gezelschap om de tafel te zitten.

4. Zacht industriële meubelen

Speel je liever op safe? Onze uitgebreide Lamulux-collectie biedt meubelen van kunststof met een subtiele houtuitstraling. Deze meubelen zijn onderhoudsvrij en krasbestendig, omdat ze van kunststof gemaakt zijn. Dit maakt de zacht industriële meubels erg geschikt voor huishoudens met (jonge) kinderen.

Ook al zijn deze meubelen van kunststof, ze zijn vaak niet van echt hout te onderscheiden. Bovendien zijn aan sommige van deze woonprogramma’s verschillende metaalaccenten toegevoegd. Hierdoor ogen de tafels, (bar)kasten, dressoirs, tv-kasten en salonboxen hartstikke stoer.

Combikast Claire LamuluxTV-kast Claire Breed

5. Industriële accessoires

Een industrieel interieur valt of staat met de accessoires die je toevoegt. Zet bijvoorbeeld een hippe fauteuil met ijzeren details in een hoek van de kamer. Of kies een staande lamp die jouw woonkamer of slaapkamer net wat stoerder maakt. Lampen spelen een grote rol in het creëren van een industriële uitstraling. Bij ons in de showroom vind je de leukste industriële lampen, die jouw interieur sfeervol maken.

Meer tips en advies?

Wil je graag meer informatie over hoe je jouw interieur zo industrieel mogelijk kunt aankleden? Kom dan langs in onze showroom. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag. Of shop 24 uur per dag industriële meubels via onze webshop.