Zwarte meubels combineren, waar let je op?


Zwarte meubels, dé trend van 2021. Ze komen terug in de slaapkamer, in de badkamer, de keuken en ook de woonkamer. Zwarte meubels zijn met ieder interieur te combineren en daarom altijd een goede keuze.

Toch moet je ook opletten met (te veel) zwarte tinten in je interieur. Wanneer je te veel zwarte kleuren gebruikt, kan je huis snel donker aanvoelen en daardoor misschien wat ongezellig. In deze blog geven we je tips en tricks over hoe je je interieur het beste kunt inrichten met zwarte meubels.

Welke kleur muur bij zwarte meubels?

De muurkleuren die het beste passen bij zwarte meubels kun je grofweg in twee categorieën verdelen: matching en contrasterend. Wanneer je gaat voor een donkere kleur, zoals donkergroen, donkerblauw of donkerrood, kan dit een intieme sfeer opleveren. Bij deze inrichting raden we je aan om los te gaan met kleurige accessoires, deze mogen namelijk best opvallen in een wat donkere ruimte.

Wanneer je voor zwarte meubels gaat, kun je er ook voor kiezen om de muren zo licht mogelijk te houden. Hierdoor vallen de zwarte meubels op én wordt het niet te donker in je woon- of slaapkamer. Elegante kleuren die veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld beige, lichtgroen of lichtblauw.

Welke kleur vloer bij zwart meubels?

Zwarte meubels zijn een echte eyecatcher, maar om ervoor te zorgen dat ze een eyecatcher blijven en ze tegelijkertijd niet te veel te laten overheersen, is het verstandig om de vloer zo rustig mogelijk te houden. Je kunt een vloer rustig houden door natuurlijke kleuren, geen drukke prints of een effen (lichte) kleur te gebruiken.

Natuurlijke kleuren die veel terugkomen in een interieur met zwarte meubels zijn kleuren zoals bruin, terra, lichtgrijs of beige. Houttinten passen ook altijd goed bij zwarte meubels. Zeker wanneer je ze combineert met een industriële look.

Verschillende interieurstijlen gecombineerd met zwart

Zwart en industrieel

Zwarte meubels passen perfect bij een industriële woonstijl. De industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabriekshallen- en gebouwen en daar wordt ook vaak gebruikt gemaakt van zwarte meubelen.

Je kunt zwart ook terug laten komen in verschillende accenten. Laat bijvoorbeeld zwarte stalen greepjes op je kastdeuren monteren of kies zwarte stoel- en/of tafelpoten.

Zwart en Scandinavisch

Een andere woonstijl waar zwarte meubels goed bij passen is het scandinavisch interieur. Een scandinavisch interieur kenmerkt zich door rust en eenvoud. Zwarte meubelen passen hier daarom perfect bij.

Wanneer je graag een Scandinavisch geïnspireerde woonkamer wil, raden we je aan om niet alleen maar zwarte meubels te gebruiken. Het is dan juist verstandig om dit af te wisselen met lichte en strakke meubels, zodat je genoeg rust creëert in de ruimte.

Zwarte accessoires combineren

Zwarte accessoires combineren met zwarte meubelen? Waarom niet! Het voordeel van de kleur zwart is dat het altijd bij elkaar past. Dus zet zwarte kaarsen op die zwarte salontafel, dat geeft een intense en sfeervolle look.

Je kunt ook een afwijkend detail toevoegen om je zwarte meubels met zwarte accessoires te combineren. Dit kun je doen met behulp van een opvallend onderbord of opvallende ondergrond, bijvoorbeeld een goudkleurige, gebloemde of een houten variant. Hierop kun je dan vervolgens de zwarte accessoires plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een gekleurde bloem in een zwarte vaas te zetten.

Trend van het moment: zwart hout

Een andere trend die we steeds vaker terug zien is zwartgeverfd hout. Maar wat is nou het verschil tussen zwarte meubels en zwart hout? De naam zegt het eigenlijk al. Zwart houten meubelen zijn houten meubelen die zwart zijn geverfd. Doordat het materiaal van deze meubelen van hout is, hebben de meubels een natuurlijke houtnerf die je altijd door de verf blijft zien. Deze houtnerf zorgt voor een romantische en natuurlijke sfeer. Mangohout meubelen, eikenhout meubelen en acaciahout meubelen worden regelmatig gebruikt voor zwarte meubelen.

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden? Neem dan een kijkje in onze webshop of bezoek onze showroom in Asten. Op onze website vind je bovendien ook meer interieurtips. Voor vragen kun je ook altijd een mailtje sturen of bellen naar 0493-670910. Wiegers XL is zeven dagen per week geopend!