Wat is lamulux?


Lamulux meubelen groeiden de afgelopen jaren enorm in populariteit. En dat is niet zomaar: het materiaal heeft de uiterlijke kenmerken van echt hout, maar is krasvast en vaak betaalbaarder. De meubelen zijn verkrijgbaar in diverse soort meubelen, stijlen en kleuren. Zo is er altijd een meubel van het materiaal te vinden dat voldoet aan jouw wensen en past bij je interieur. Concreet gaan we in op de vraag: wat is lamulux? Lees dit blog voor je een meubel van Lamulux aanschaft en je bent op de hoogte van de voordelen, het onderhoud en de opties.

Wat is Lamulux?

Lamulux is kunsthout met de look van echt hout. In het materiaal wordt een houttekening aangebracht. Zo voelt het hout natuurlijk aan en ziet het er echt uit. Het is een sterke en harde kunststof vergelijkbaar met een laminaat vloer. Je ziet er niets aan af. Door de toplaag met aangebrachte houttekening lijken de meubelen gemaakt van natuurlijk hout, dat maakt de meubels erg sfeervol.

De voordelen van het materiaal

Nu je weet wat Lamulux is, gaan we het hebben over de voordelen. Lamulux heeft namelijk enorm veel voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen van Lamulux op een rijtje:

Lamulux is erg onderhoudsvriendelijk

Dankzij de kleur-, slijt- en stootvastheid van het materiaal vragen Lamulux meubelen niet om onderhoud. Door de hogere kras-, kleur-, slijt bestendigheid is het materiaal onderhoudsvriendelijker ten opzichte van houten meubels.

Lamulux is scherp geprijst

Daarnaast zijn Lamulux meubels vaak betaalbaarder dan meubels van massief hout. Dat is een goede reden om te kiezen voor het materiaal Lamulux.

Lamulux is praktisch én stijlvol

Lamulux is daarbij erg praktisch én stijlvol. Doordat het materiaal tegen een stootje kan is het ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren. In contrast met de meeste houten meubels hebben Lamulux meubels afgeronde hoeken. Het voordeel van deze afgeronde hoeken is dat kinderen zich bijvoorbeeld niet bezeren aan de meubelstukken tijdens het spelen.

Waarom kiezen voor Lamulux meubels

Door het ruime aanbod meubelen is er voor elk type woning en interieur een Lamulux meubel dat past. Dankzij een groot assortiment aan verschillende kleuren en designs is het eenvoudig om de meubels te combineren met bestaande meubels of kies voor een complete set. Combineer verschillende meubelen als een tv meubel, een tafelblad of een mooie kast van het materiaal.

Onderhoud van Lamulux

Doordat Lamulux niet zo gevoelig is als meubels van massief hout heeft het geen speciaal onderhoud nodig. Door de meubelen regelmatig af te nemen met een vochtige doek kun je de meubels stofvrij houden en vlekken verwijderen. Veeg het oppervlak daarna goed droog en gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen.