Wat is een hocker? En waarom kies je voor een hocker?


Je kent de poef, kruk of klassieke voetensteun. Maar ben je ook bekend met de hocker? In dit blog geven we antwoord op de vraag: wat is een hocker? en geven we alle informatie die je nodig hebt over dit praktische meubelstuk. Zo weet jij na het lezen van dit blog alles over deze veelzijdige voetenbanken.

hocker

 

Wat is een hocker?

Wat is een hocker eigenlijk? Een hocker is een veelzijdig meubelstuk dat in verschillende vormen, maten en stijlen komt. Over het algemeen is een hocker een lage, stevige kruk/poef zonder rug-en armleuning, vaak gebruikt als voetenbankje of extra zitplek in bijvoorbeeld de zithoek. De Engelse benaming van de hocker is ‘ottoman’. Daar heb je misschien ook weleens van gehoord.

 

hocker als decoratief element

 

De hocker wordt vaak gebruikt bij het bankstel om de bank groter te maken, maar hockers kunnen ook perfect als losse meubelstukken gebruikt worden waar behoefte is aan flexibele zit- of opbergmogelijkheden.

Hockers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen, zo is er altijd een hocker die bij jouw situatie past. Je kunt kiezen voor kleinere versies die lijken op een poef, of juist voor royale formaten die meer dan een voetenbank zijn. Elke woonwinkel heeft wel één of meerdere hockers in het assortiment. De perfecte hocker die bij je past is dus binnen handbereik!

 

cognac hocker

Je nieuwe multifunctionele hocker gebruiken? Zo doe je het!

Heb je een nieuwe hocker op het oog of vraag je je af waar je een hocker allemaal voor kunt gebruiken? De hocker is een veelzijdig en multifunctioneel meubelstuk, daarom zijn de mogelijkheden enorm. Wij geven je inspiratie om dit multifuntcionele meubelstuk te gebruiken.

Creëer je eigen hoekbank met een hocker bij je bankstel

Heb je een mooi bankstel maar zoek je naar een manier om je benen omhoog te leggen? Overweeg dan een hocker bij je bankstel. De meeste hockers sluiten mooi aan bij de meeste banken, daardoor tover je je bankstel eenvoudig om in een hoekbank. Dat wordt lekker relaxen met je nieuwe voetenbank, je benen zullen je dankbaar zijn!

Gebruik de hocker als voetenbank bij je favoriete fauteuil of ander zitmeubel

Heb je een fauteuil of ander zitmeubel in de woonkamer, maar vind je het lekker om af en toe je benen omhoog te gooien? Dan is een hocker ideaal. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een krukje, poef of meerdere kleine poefs, maar een hocker is vaak wat groter waardoor het comfortabeler is als voetensteun bij fauteuils. De meeste meubels zijn goed te combineren met een hocker als voetenbank om je voeten en benen lekker te laten rusten.

 

stoffen hocker met dienblad

Een extra zitplaats als het nodig is

Dankzij een hocker heb je altijd een extra zitplek bij je bankstel of zithoek wanneer het nodig is. Met een hocker kun je de layout van je woonkamer flexibel houden. Schuif de hocker tegen je bank aan voor een spontane hoekbank of gebruik hem als stand-alone zitplek waar je maar wilt als het nodig is, bijvoorbeeld op een verjaardag. Multifunctioneel toch, die hockers?

Binnen no-time een extra bijzettafel

Heb je soms behoefte aan een extra bijzettafeltje? Gebruik een groot dienblad op jouw hocker, en voilà je nieuwe bijzettafel is klaar voor gebruik! Een hocker als salontafel is ideaal voor verjaardagen of als je vrienden over de vloer hebt. En het dienblad geeft natuurlijk een leuk speels effect.

 

hocker bij de salontafel

Meer opbergruimte dankzij een hocker met opbergruimte

Wist je dat er zelfs hockers zijn waar je spullen in kunt opbergen? Ideaal voor bijvoorbeeld dekens, kussens of speelgoed. Zo blijft het wel binnen handbereik, maar is het uit zicht wanneer dat nodig is.