Dé tuintrends voor 2020


Het is alweer juli en dat betekent dat we steeds meer tijd in onze tuin doorbrengen.

Zeker gezien de huidige corona-maatregelen, kan het zijn dat we meer tijd in onze tuin gaan doorbrengen dan we van tevoren verwacht hadden.

Wil je je tuin graag op de schop nemen? Dan heb je zeker iets aan onderstaande drie tuintrends voor 2020!

Tuintrend 1: Stay-at-home vakantie

Omdat we dit jaar waarschijnlijk niet naar het zonnige Bali of het pittoreske Santorini zullen vliegen, is het leuk om deze invloeden naar onze tuin te halen.

Het is anno 2020 dan ook trendy om een etnische sfeer te creëren in je tuin.

 

tuinmeubelen

Om te voorkomen dat je tuin te druk en onrustig wordt is het handig om vooraf goed te bedenken welk land je naar je achtertuin wil brengen.

Ga je bijvoorbeeld voor Griekenland? Zorg dan voor blauw-met-witte tuinaccessoires.

Met kussentjes, kaarsen en vazen kom je al gauw een heel eind. En neem eens een kijkje op Pinterest, hier vindt je hartstikke veel leuke ideeën!

Heb je niet echt één bepaalde bestemming voor ogen? Dan kun je het beste gaan voor een neutrale look. Denk aan aardetinten in combinatie met stoere materialen voor een warme uitstraling van jouw tuin. Zo weet je zeker dat je goed zit, ook zonder zonneschijn.

Tuintrend 2: Go green!

Niets straalt meer rust uit dan groen. Haal deze zomer voor de verandering eens een aantal tegels weg en vervang ze door planten.

Planten zorgen voor een gezellige sfeer en zijn ook nog eens goed voor ieders gezondheid. Bovendien geeft het houden van planten ook voldoening. Schenk ze wat liefde en aandacht en je kunt er de hele zomer van genieten.

Tip: Bouw een insectenhotel. Niets is zo gezellig als een paar fladderende vlinders en zoemende bijen op de achtergrond.

Denk van tevoren wel eerst goed na over een strategische plek voor het insectenhotel, je wilt de insecten ze immers niet op je bord of in je drinken vinden.

Insecten hotel

Tuintrend 3: Stay-at-home beach

Net als de kans dat we deze zomer op vakantie kunnen gaan, is de kans op een eigen plekje op 1,5 meter afstand van anderen op een Nederlands strand erg klein. Reden genoeg om thuis een beachy gevoel te creëren.

Kies uit accessoires zoals rotan decoratie, kussentjes en macramé hangers.

 

San Marino White tuinset met kussens

Maak gebruik van rustige en natuurlijke kleuren voor een mooie strandtuin. Ook leuk: een hanger met allerlei schelpen eraan.

Met dit soort details creëer je een zomerse sfeer en lijkt het net alsof je op het strand ligt. Voeg hier en daar nog wat kaarsen toe en het plaatje is helemaal compleet.

Geniet van het vakantiegevoel in eigen tuin!

Meer tuinadvies nodig?

Benieuwd hoe een van deze trends mooi in jouw tuin toegepast kunnen worden? Wij adviseren je graag!

Neem gerust contact met ons op via 0493-670910 of kom eens langs in onze showroom in Asten.

Voor meer tuinideeën kun je ook onze andere blog lezen over terras inspiratie.

sfeer tuintrend 2020

Deze foto is van Kettler, één van onze leveranciers