De ideale tuindindeling


Optimaal gebruik maken van de meters

 

Wiegers XL biedt voor iedere maat tuin een passende tuinset. Of je tuin nu groot of klein is, je kunt er van alles mee doen. Het belangrijkste bij kleinere tuinen is dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte waarvoor jij hem wilt gebruiken. Dit doe je door een paar simpele stappen te volgen:

1.       Bedenk wat je in jouw tuin gaat doen

Wil jij alleen een boek lezen in de zon? Of organiseer je graag barbecues voor dertig personen? Dit maakt nogal een verschil! Zorg dat je eerst op een rijtje zet waar jij jouw tuin voor wil gaan gebruiken. Dit geeft je wat meer rust in het hoofd en zorgt ervoor dat je doelgerichter kunt werken. Neem ook de wensen van eventuele medebewoners mee.

2.       Neem de maten op

Dit klinkt als een overduidelijk advies, maar het gebeurt vaak genoeg dat er niet goed is gemeten. Misschien zei de vorige eigenaar wel dat de tuin dertig vierkante meter is, maar blijkt deze na het meten ‘maar’ 24 vierkante meter te zijn. Zorg dat je zelf goed e ruimte die je hebt opmeet.

3.       Inspiratie opdoen

Nu je weet waar je je tuin voor wilt gaan gebruiken en hoe groot deze is, kun je inspiratie op gaan doen. Wil jij een meer landelijke uitstraling of ga je voor de hippe Ibiza-look? Kijk in de winkel of op internet zodat je weet welke smaak bij je past.

4.       Maak een schets

Om een schets van je tuin te maken hoef je echt geen gediplomeerde architect te zijn. Pak een A4-formaat blaadje en ga aan de slag met een potlood of pen. Misschien heb je al een leuke tafel gezien die je hierin kunt tekenen. Of misschien past een loungeset beter bij jouw tuin. Zorg in ieder geval dat je de maten die je hebt gemeten goed gebruikt en voilà, een schets van jouw tuin.

5.       De aankoop

Nu komen we bij het leukste onderdeel, je kunt op zoek gaan naar leuke spullen. Vraag in de winkel naar advies. Zo staat het verkoopteam van Wiegers XL altijd voor jou klaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee nemen zij de tijd om met jou te kijken naar de beste opties voor jouw tuin.

Zien we je snel in onze showroom?

Accessoires

Het lijkt een minder belangrijk onderdeel van jouw tuin, maar het is zeker de moeite waard om even over na te denken: de accessoires. De kleur van jouw tuinkussens bepaalt de sfeer in jouw tuin. Zo kan een goed tuinkussen een oude stoel een compleet nieuwe look geven. Of misschien ga je deze zomer wel voor appeltjesgroen. Wedden dat jouw tuin er ineens veel frisser en meer zomers uitziet met groene kussentjes in jouw loungeset?

Naast kussentjes zijn er nog veel meer manier om jouw tuin op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan windlichten of leuke bijzettafeltjes. Bij Wiegers XL vind je veel accessoires die jouw tuin een complete make-over geven. En het voordeel is dat ze voor een klein prijsje bij Wiegers XL te vinden zijn.

Loungen aan het zwembad

De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat we het liefst de hele dag verkoeling willen zoeken in het water. Dit geldt zeker voor onze kinderen. Maar hoe zorgen we nu dat we een goed zicht hebben op het badje, maar niet ’s avonds met rugpijn in bed liggen? Een goede stoel kan hiervoor de oplossing bieden. Wanneer je een stevige tuinstoel gebruikt zoals de Casablanca, kun je uren kijken naar je kindjes die plezier maken in het water. Ga je liever ondertussen een tijdschrift lezen in de schaduw? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment loungesets, er zit vast iets voor je tussen!

Gibson hoek lounge set