Je tuin zomerklaar maken, wij geven je tips


Yes! Het wordt écht warm, dus dat betekent dat het tijd wordt om de tuin in te gaan! We roepen het al enige tijd, de zomerse temperaturen zijn weer in aantocht.

Hiermee bedoelen we niet het leuke lente weertje, maar de echte zomer staat op de stoep. Heerlijk buiten zitten of zonnen. Gezellig samen zijn met vrienden, familie of je buren. Het stof kan van de barbecue. Maar hoe maak je je tuin nou echt zomerklaar? Wij geven je tips!

Hiermee bedoelen we niet het leuke lente weertje, maar de echte zomer staat op de stoep. Heerlijk buiten zitten of zonnen. Gezellig samen zijn met vrienden, familie of je buren. Het stof kan van de barbecue. Maar hoe maak je je tuin nou echt zomerklaar? Wij geven je tips!

Je tuin zomerklaar maken

Mocht je al in bezit zijn van een tuinmeubel set, raden we je aan eerst je set schoon te maken.

Dit doe je simpel met een handveger en blik en een warm sopje met allesreiniger. Even afstoffen, een natte doek er overheen en drogen. Lekker schone stoelen voor nieuwe kussens.

Tip: Toe aan een nieuwe tuinset of een andere mooie toevoeging aan je tuin? Breng een bezoekje aan onze site of showroom. Wij adviseren je graag.

Haal binnen naar buiten

De uitspraak ‘haal binnen naar buiten’ kan natuurlijk ook andersom gebruikt worden, maar in dit geval brengen we wat huiselijkheid mee naar buiten in je tuin.

Wat dacht je van verschillende soorten kussens voor je tuinmeubelen. Kussens zijn namelijk niet alleen functioneel om op te zitten, ze kunnen ook ter decoratie toegevoegd worden voor wat meer sfeer. Hiermee geef je kleur aan je loungeset of je stoelen.

Wij zijn benieuwd waar jij voor kiest. Bonte kleuren of toch liever pastel en natuurlijke tinten?

Lelijke tuintegels?

Klaar met je huidige tegels die in de tuin liggen, maar geen zin om nieuwe te leggen met als gevolg een huis vol zand? Je kunt je tegels ook een kleurtje geven. Zo creëer je een compleet andere look. 

Maar denk ook eens aan een buitenkleed. Deze zijn gemakkelijk schoon te houden en kun je gewoon laten liggen. Of bijvoorbeeld een kleed van riet of een Perzische tapijt maakt je tuin gelijk een stuk spannender.

Voeg groen toe aan je tuin!

Een oase van rust, dat is wat je wil als je in je tuin zit. Groen helpt hierbij! Heb je wat minder groene vingers? Ga dan voor verschillende plantenbakken met perkgoed. Deze zijn gemakkelijk in onderhoud, maar wel erg leuk om te zien.

Plaats een parasol

De zon is heerlijk, maar ook erg gevaarlijk. Wij adviseren daarom om jezelf en anderen goed te beschermen tegen de zon en de hitte. Heb je een tuin met veel zon? Zorg dat je dan veel schaduwplekken creëert. Hier kun je even bijkomen, gezellig lunchen of dineren, een goed boek lezen of werken.

Schaduwplekken kun je creëren door een parasol te plaatsen in je tuin. Er zijn verschillende soorten parasols waar je uit kunt kiezen. Zo heb je naast de standaard parasols ook bijvoorbeeld de zweefparasol, waarbij de voet aan de zijkant staat. Erg handig en makkelijk te kantelen.

Lekker genieten op een ligbed

Niets is fijner dan zonnen op een ligbed. Van teak of kunststof, er is voor ieder wat wils. Met ligstoelen in de tuin heb je een fijne plek om écht te genieten van het buitenleven en uit te rusten van al je bezigheden. Ga lekker alleen genieten of samen om even bij te kletsen. Wiegers XL heeft een uitgebreide collectie aan ligbedden, bekijk ze in onze webshop.

Verlichting

Genieten van warme zomeravonden tot in de late uren, is iets wat we allemaal zo graag doen. Lekker met een borrel erbij, heerlijk genieten! Het is dan wel zo fijn als je dan ook nog wat kunt ziet! Maak een lichtplan voor je tuin en verlicht met grondverlichting je mooiste ornamenten en planten.

Maar ook een snoer festival lampjes zijn heel sfeervol. In verschillende kleuren of met warm wit licht. Met verlichting maak je echt een feestje van je tuin. Overige leuke ideeën voor tuinverlichting zijn lampionnetjes op zonne-energie of bijvoorbeeld lange kaarsen in lege flessen. Of zet een citronella kaarsje op je tuintafel voor sfeervol licht. Blijven alle muggen en andere insecten ook meteen bij je uit de buurt.

Meer advies om je tuin zomerklaar te maken?

Zo, nu kun je aan de slag met het zomerklaar maken van je tuin. Wil je graag nog meer tips of advies voor de inrichting van je tuin? Wij helpen je graag! We zijn altijd bereikbaar, telefonisch of via de chatbox hier op de onze site. Uiteraard ben je ook altijd welkom voor een bezoek aan onze showroom.