Schaduw creëren in de tuin, ons advies


De eerste zonnestralen schijnen inmiddels op de stoep en hoewel we ze nog lang niet zat zijn, is het wel handig om alvast na te denken over schaduwplekjes. Zeker als we ons nog eens de warme zomer van 2019 voor de geest halen.

In deze blog geven we je enkele tips over hoe je schaduw kunt creëren in de tuin, om er de ideale zomerplek van te maken.

Maak gebruik van parasols

Parasols zijn bij uitstek een handige tuinaccessoire om te hebben. Er zijn verschillende modellen parasols verkrijgbaar, er is er dus altijd een die perfect past in jouw tuin. Zo zijn er bijvoorbeeld stokparasols, staande parasols en zweefparasols. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bij ons kun je al deze soorten parasols bestellen via onze webshop. In onze showroom kun je verschillende modellen bewonderen en meteen meenemen. Parasols hebben we namelijk altijd op voorraad.

Hang een zonnezeil op

Een andere optie om je tuin summerproof te maken is door een schaduwdoek of een zonnezeil op te hangen.

Deze doeken, veelal gemaakt van katoen of polyester, kun je vastzetten met haken en touwen over het gewenste oppervlak. Hierdoor heb je altijd een hoekje waar je kunt schuilen tegen de zon. Bovendien kun je deze doeken zo vaak als je wilt opnieuw gebruiken, hartstikke duurzaam dus!

Dakbomen in je tuin

Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke oplossing om de zon tegen te houden. Dakbomen zijn anno 2020 hartstikke hip en zijn een duurzaam alternatief.

Naast het feit dat ze zon tegenhouden, zijn ze erg sfeervol en leuken ze je tuin enorm op. Dakbomen vragen echter wel om onderhoud. Zo moeten ze een aantal keer per jaar gesnoeid worden en de bladeren moeten eens in de zoveel tijd van de grond geraapt worden.

Mocht je nou niet weten welke boomsoort het beste bij je past? De volgende soorten zijn geschikt voor iedere tuin: de plataan, de moerbei, de zilverlinde en de tulpenboom.

Advies nodig voor schaduw in je tuin?

Wil je graag persoonlijk vakkundig advies gericht speciaal op jouw tuin? Wij helpen je graag en geven je nog meer tips over hoe je schaduw kunt creëren in jouw tuin.

Benieuwd geworden naar welke parasols Wiegers XL heeft? Neem dan een kijkje op onze webshop of in de showroom.