Creëer een knusse leeshoek op de bank


De blaadjes vallen weer op de grond en het is koud buiten. Niets is daarom op dit moment fijner dan het binnen gezellig maken.

Daarbij kan een knusse leeshoek op je bank niet ontbreken.

Met een knus leeshoekje kun jij heerlijk comfortabel wegdromen bij een goed boek. Een lekkere kop thee of een goed glas wijn erbij en jouw ontspannen leesmoment kan niet meer stuk.

Heb jij nu geen ideale leesplek in je woonkamer? Dan hebben wij een aantal tips om deze te creëren.

Maak je leeshoek zo comfortabel mogelijk

Om een heerlijk leeshoekje te maken heb je allereerst een fijne zitplek nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hoekje in een hoekbank of nestel je tegen de leuningen van je bank. Hierdoor zit je lekker én wordt je lichaam ondersteund door de leuning.

Gebruik eventueel een decoratief kussentje om een goede zit te creëren en het extra knus te maken.

Een warme plek om te lezen

Zorg er daarnaast voor dat het lekker warm is in je leeshoek. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een plek op de bank te kiezen die het dichtst bij de warmtebron staat. Dit kan een verwarming zijn of misschien wel een echte houtkachel.

Mocht je het nu nog niet warm genoeg hebben, zorg dan dat er een plaidje binnen handbereik ligt. Een heerlijk zachte plaid is niet weg te denken uit een leeshoek. Bovendien kun je deze in alle kleuren en maten kopen, waardoor je er altijd eentje vindt die in jouw interieur past.

Kies een fauteuil voor een afgezonderde leeshoek

Mocht je in je woon-of slaapkamer toevallig een heerlijke fauteuil hebben staan, dan raden wij je aan om deze om te toveren tot leeshoekje. Hiermee kun je gemakkelijker een afgezonderd leeshoekje creëren.

Bovendien zit een fauteuil heerlijk: je hebt op een fauteuil vaak meer ondersteuning van je rug. En je kunt gemakkelijk een bijzettafeltje binnen handbereik zetten.

Zorg voor drinken en boeken binnen handbereik

Tijdens het lezen is het erg fijn om iets te drinken in de buurt te hebben. Een bijzettafel of salontafel is dan ook geen overbodige luxe voor je leeshoek. Je kunt hier altijd je boek, tijdschrift of notitieblok op wegleggen en gemakkelijk weer oppakken als je verder wilt lezen.

Voor een leeshoek op de bank adviseren we je om voor een speciale bankbijzettafel te kiezen. Deze tafel kun je over de leuning van de bank plaatsen, waardoor je niet hoeft te leunen in de richting van je salontafel.

Leeshoekverlichting

Voor de sombere en donkere dagen is het extra belangrijk dat je een goede lamp hebt in je leeshoek. Lezen zonder goed licht is vermoeiend voor je ogen en wordt al snel minder comfortabel.

Qua verlichting heb je allerlei opties. Het is natuurlijk afhankelijk van waar je je in je woonkamer bevindt, maar meestal is een staande lamp een uitstekende keuze. Een staande lamp zorgt voor veel licht van bovenaf: ideaal voor wanneer je zit.:

Wij adviseren je om altijd voor een wat zachter licht te kiezen, in plaats van fel wit licht. Hierdoor zijn de letters in je boek of tijdschrift goed te lezen en ziet het er ook nog gezellig uit. Je wilt voorkomen dat het lijkt alsof je in een kantine zit.

Tip: ga voor een dimbare lamp. Hiermee kun je wanneer de avond valt het licht iets dimmen. Op deze manier is het niet te fel aan je ogen.

Wedden dat jij zo uren kunt blijven zitten?

Zet kaarsjes neer voor extra sfeer

Naast een praktische leeslamp zijn kaarsen ook een fijne lichtbron voor je leeshoek.

Kaarsen zijn niet alleen een functioneel handig voor licht, ze zorgen ook nog eens voor een ontspannen sfeer. Al helemaal wanneer je kiest voor een lekkere geurkaars.

Zonder jezelf af met een koptelefoon

Een nadeel van een leeshoek in de woonkamer is dat je je misschien onvoldoende kunt concentreren op je boek. Met de tv aan of huisgenoten die een gesprek voeren, dwaal je snel af van je leesmoment. Je kunt dit echter voorkomen door te investeren in een noise-cancelling koptelefoon.

Hierdoor is het heerlijk stil om je heen en hoef je je alleen te concentreren op de letters voor je.

Tijd om te genieten van je leeshoek!

Kortom, een heerlijk leeshoekje creëren doe je door een lekker plekje op je bank of in een fijne fauteuil uit te zoeken. Leg hierin heerlijke kussens en een wollig dekentje en je kunt er weer uren tegenaan. En als het donker wordt, vergeet dan niet om bij te schijnen met een leeslamp of steek knus wat kaarsjes aan. Mocht je dan ook nog koptelefoons in huis hebben liggen, dan kan jouw relaxmoment niet meer stuk.

Veel leesplezier gewenst!

Ben je na het lezen van dit blog nog niet klaar met wooninspiratie? Kijk dan even naar onze andere blogs of bezoek onze showroom in Asten.