Kleine woonkamer inspiratie: 5 tips


Ken je dat gevoel? Je hebt op televisie of in een tijdschrift een hartstikke gave interieurcollectie gezien, maar in de winkel kom je erachter dat het allemaal veel te groot is. Vervelend hè! Maar wees niet getreurd, want Wiegers XL heeft de oplossing.

In deze blog geven we 5 tips om het maximale uit jouw minimale woonkamer te halen.

 

1. Berg spullen op

Heb je een kleine woonkamer? En wil je deze graag leuk inrichten? Denk dan eens aan de verschillende opbergmogelijkheden. Het eerste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat er zo min mogelijk losse spullen door de ruimte slingeren. Hierdoor kun je de woonkamer tot wel twee keer zo groot laten lijken!

Geef je kamer een flinke upgrade door ladekasten of een televisiemeubel te gebruiken. Dit voorkomt het zien van losse kabels, afstandsbedieningen of andere onderdelen.

Voor overige spullen kun je eens kijken voor een leuke rietenmand.

Rotan mandenRotan manden

2. Gebruik hoekmeubilair

Het zijn vaak niet de meest gemakkelijke ruimtes in jouw woonkamer, maar hoeken bieden veel opbergmogelijkheden. Iedere woonkamer heeft meerdere hoeken en daardoor heb je ook verschillende opties om hier iets leuks mee te doen.

Denk bijvoorbeeld aan een teak- of eikenhouten bijzettafeltje. Daarnaast is een gekleurde poef ook een leuke optie. Die kan bij bezoek altijd van pas komen.

Je kunt ook nog een stapje verder gaan, want misschien heeft jouw woonkamer nog wat extra leven nodig. In dit geval is een kamerplant een goede optie om jouw hele woonkamer op te fleuren.

Zet een plant op een hoekkastje en je vangt twee vliegen in één klap.

Een andere optie is een hoektelevisiekast, waardoor je jouw TV in de hoek kunt plaatsen. Daardoor houdt je in de rest van de kamer ruimte over voor andere leuke spulletjes.

Top idee, toch?

3. Houd je ruimte luchtig

Niets zorgt zo snel voor een te volle ruimte als robuuste en grote meubels. Als je woonkamer wat aan de kleine kant is, raden we daarom aan om voor rustige en vooral niet te grote meubels te kiezen.

Onze gouden tip als het gaat om krappere ruimtes:
“Zorg dat je meubels licht doorlaten.”

 

Dit kun je doen door een bank op pootjes te nemen. Hierdoor zie je meer vloeroppervlak en krijg je al snel het idee dat een ruimte groter. Hetzelfde geldt voor kasten en tv-meubelen.

Het is zeker de moeite waard om eens goed naar je huidige stoelen te kijken. Laten ze licht door of zijn ze juist tot aan de grond bekleed met stof? Anders is het raadzaam op zoek te gaan naar andere stoelen. Een trend die je nu overal ziet is de industriële look. Door het stoere design en de stalen poten kijk je zo onder de tafel of stoel door.

4. Kies één stijl

Wil je alles uit je interieur halen? Kies dan voor één stijl. Wanneer de meubels bij elkaar passen, lijkt een kamer veel ordelijker en daardoor ook veel groter. Zoals eerder genoemd is een trend in 2019 het industriële interieur. Met behulp van staal en donker (teak)hout kan een vernieuwde woonkamer zo in de volgende editie van VT-wonen terecht komen.

Handig zijn onze woonprogramma’s waarbij je in één bestelling jouw complete meubelset hebt. Een voorbeeld hiervan zijn de Lamulux-programma’s. Dit programma wordt aangeboden in verschillende modellen en kleuren. Het voordeel van deze volledige set, is dat je altijd meubels hebt die bij elkaar horen.

Zo heb je meteen een televisiemeubel, eettafel, salontafel en bijpassende kasten! Bovendien heb je de keuze uit verschillende afmetingen. Daardoor zit er altijd iets bij dat in jouw huis past.

5. Laat meubels op maat maken

Heb je nog niet gevonden wat je zocht of heb je iets leuks gevonden maar zat de goede maat er niet tussen? Denk dan eens aan maatwerk.

Bij Wiegers XL kun je je meubels op maat laten maken, precies zoals jij ze wilt hebben. Samen maken we een schets, waarna we een offerte sturen. Hierna kun je vrijblijvend beslissen of je het product wil bestellen of niet.

Op zoek naar kleine woonkamer inspiratie

Een compleet ingerichte woonkamer hoeft niet duur te zijn. Of je nu kiest voor een bankstel, hoekbank, fauteuil, relaxstoel, eetkamertafel, eetkamerstoelen, bij Wiegers XL vindt je de beste prijzen.

Doordat wij zelf onze fabrieken in Indonesië hebben, kunnen wij alles op maat laten maken. Bovendien kopen we een groot deel van onze spullen containermatig in, wat betekent dat wij de laagste prijzen van Nederland blijven hanteren.

Benieuwd geworden? Kom langs in onze showroom in Asten voor deskundig advies.