Hoe hang je een hangplant op?


Groen, groener, groenst! Anno 2021 is het helemaal hip om je huis vol te hebben staan met allerlei soorten planten in alle tinten groen. En dat is niet voor niets, want:

 • … Meer planten betekent meer zuurstof
 • … Planten zorgen voor een gelukkig gevoel
 • … Het zijn heuse stofvangers

Toch kan het soms te vol staan in je huis, met al die grote potten en vazen. Gelukkig kun je ruimtegebrek tegengaan door voor hangplanten te kiezen. Hangplanten zijn er ook in verschillende soorten en maten en zijn hartstikke trendy! Ze leuken je muur op en zorgen voor een gezellig junglegevoel in je huiskamer.

Er zijn twee manieren om hangplanten in het plafond te bevestigen: met of zonder boren.

In deze blog lees je hoe je via beide methodes je hangplanten kunt ophangen.

Hangplanten ophangen zonder boren

Er zijn verschillende redenen om niet in je plafond te willen boren. Misschien heb je net je plafond laten stucen en weet je nog niet zeker of je wel een gat wilt boren. Of het mag simpelweg niet van je huisbaas.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw hangplant op te hangen zonder te boren:

 1. Zet een staande kapstok in je woonkamer. Deze zijn in verschillende formaten en (hout)soorten te vinden en hier kunnen veel hangplanten in gehangen worden. Tip: In kringloopwinkels of op Marktplaats vind je vaak goedkope kapstokken.
 2. Gebruik de hoek van een hoge kast om je hangplant aan op te hangen. Heb je een buffetkast of boekenkast in je woonkamer staan? Dat komt goed uit! Gebruik dan simpelweg de zijkanten of de hoeken om hier het touw van de hangplant aan vast te maken.
 3. Koop een houten ladder! Houten ladders zijn helemaal hip én hieraan kun je verschillende formaten hangplanten ophangen. Houten ladders vind je in verschillende decoratiezaken of in kringloopwinkels.
 4. Hang je plant aan een gordijnroede. Gordijnroedes moeten er toch hangen voor de gordijnen, dus dan kun jij ze daarnaast mooi gebruiken als plekje voor je hangplant.
 5. Zet een betonraster of draadscherm tegen een muur. Hieraan kun je de draadjes van zoveel mogelijk hangplanten hangen. Je koopt ze in de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Naast dat dit functioneel is, past deze stijl ook nog eens helemaal binnen een industrieel interieur.

Hangplant ophangen door te boren: hoe doe je dat?

Mocht je nou geen problemen hebben met boren, dan kun je zoveel hangplanten in het plafond hangen als je zelf wil. Je kunt gaan voor de simpele oplossing: boren, pluggen, haakje en ophangen maar.

Toch is het misschien de moeite waard om nog even door te lezen. Er zijn nog meer leuke manieren om je hangplanten op te hangen:

 • Gebruik een gordijnroede! Deze keer hoeven de planten hem niet te delen met een gordijn, want je gebruikt hem alleen voor hangplanten. Hang hem een stukje voor de muur of in het midden van de kamer, jij mag het bepalen. Maak een boswandeling en kies in het bos een mooie, stevige tak. De uiteinden van deze tak hang je aan het plafond met een stuk touw of een ijzeren ketting. Deze zijn allebei te vinden in de bouwmarkt. Op deze manier kun je een flink aantal hangplanten aan de tak hangen.
 • Duik in de wondere wereld van Pinterest en maak een plantenhanger van macramé. Dit is helemaal in en wanneer je dit zelf maakt heb je je eigen unieke plantenhanger. Op YouTube en Pinterest vind je verschillende foto’s en video’s over hoe je dit het beste kunt doen.
 • Ga voor hangpotten. In decoratiezaken vind je bloempotten die zijn gemaakt om aan de muur te hangen. De achterkant is plat, waardoor je deze met een schroef of haakje aan de muur kunt hangen.

Maak van jouw huis een thuis

Hopelijk heb je na het lezen van al deze tips dé perfecte oplossing gevonden om je hangplant op te hangen.

Ben je na het lezen van deze blog nog niet klaar met wooninspiratie? Kijk dan even naar onze andere blogs. Wij staan keer op keer voor je klaar om van jouw huis een thuis te maken.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.