Blog: reis naar Indonesië


Net terug van een prachtige reis naar Indonesië. We kijken terug op een korte, maar zeer waardevolle reis, waarbij we veel inspiratie hebben opgedaan voor het komende seizoen. Hieronder vind je een verslag van onze zoektocht naar het mooiste teakhout.

24-05

De reis is begonnen. We zijn net ingecheckt op Schiphol en gaan boarden over 45 minuten. Vlug nog even de papieren doorkijken. In onze mappen zitten afbeeldingen van teakmeubelen die we al in de showroom hebben staan en afbeeldingen van meubels die we het komende seizoen willen.

25-05

Het is al laat wanneer we uit ons laatste vliegtuig stappen. Snel stappen we in de auto waarin we nog twee uur moeten rijden. Morgen is het tijd voor zaken. Nu eerst even bijkomen…

26-05

Al vroeg worden we in het hotel opgehaald. Samen met onze vertegenwoordiger rijden we naar de eerste fabriek. Hier is het alleen een kwestie van lopende bestellingen bespreken en hier en daar wat aanpassingen doen. Al meer dan 10 jaar kopen wij een groot deel van onze teakmeubelen hier in. We kunnen voor alle soorten meubelen bij hen terecht: teaktafels, teakkasten en teakdressoirs.

 

Reis Indonesië Foto 2
Op naar de volgende fabriek, wederom een oude bekende van ons. Hier geldt ook dat we warm worden onthaald en al snel gaan we over tot de orde van de dag. De eigenaar laat ons zijn nieuwe collectie teakmeubelen zien; we zijn meteen enthousiast. Handgemaakte teakkasten met een retro t ouch, deze moeten in onze showroom komen te staan!

27-05

Vandaag is het rotan-dag. We rijden naar verschillende fabrieken om te kijken waar de mooiste rotan-accessoires worden gemaakt. Al snel vinden we een pareltje. Een klein bedrijfje dat erg mooie handgemaakte teakladenkastjes met rotanmandjes maakt. Deze gaan in de container!

28-05

Alweer de laatste dag op Indonesische bodem. We gebruiken deze dag goed, we gaan nog een paar adresjes langs voor binnenhuisaccessoires. Ook op deze plekken zien we veel bekende gezichten, we kennen deze mensen immers al jaren. We kiezen verschillende schilderijen, lampen, schalen en spiegels uit die binnenkort met een container naar Nederland komen.

30-05

Terug in Nederland. We concluderen dat dit een erg waardevolle reis was. We hebben mooie spullen van het beste teakhout gezien en besteld. We kunnen met een gerust hart het nieuwe seizoen in!

 

Groetjes,

 

Hendrik en Nathalie Wiegers