Balkon inrichten en aankleden


Het voorjaar komt eraan! Tijd om jouw balkon in te richten en aan te kleden.

Balkons zijn heerlijk in de lente-en zomermaanden, maar ook vaak het meest lastige plekje in huis om in te richten. Daarom geven we je in deze blog een paar handige tips en tricks.

Heb je een balkon en weet je niet zo goed hoe je deze het best kunt inrichten of aankleden? Lees dan gauw verder.

Balkon inrichten? Begin met de ondergrond

Voordat je je balkon leuk in kunt richten, is het verstandig om eerst eens goed naar de ondergrond te kijken. Ben je content met wat er nu ligt? Misschien dat je de ondergrond eens grondig schoon moet maken of is deze zelfs aan vervanging toe.

Twee budgetproof-tips die we je graag meegeven over de ondergrond van je balkon:

  1. Leg een vlonder Deze vaak vierkante houten tegels zijn in iedere bouwmarkt te krijgen en geven je balkon een warm en zomers sfeertje.
  2. Kies voor kunstgras. Kunstgras kan tegen alle weersomstandigheden en geeft je balkon een gezellige en vrolijke uitstraling.

Meubels om je balkon mee in te richten

Om voor de volle 100% te kunnen genieten van je balkon is een lekkere zit-of loungeplek onmisbaar. Een aanrader van Wiegers XL is de veelzijdige loungestoel Casablanca (zie hieronder). De Casablanca is een loungefauteuil die je in verschillende standen kunt zetten, zowel de rugleuning als de voetensteun zijn verstelbaar. Hierin droom je heerlijk weg in de zachte kussens.

Een tafeltje, waterdichte verlichting en knusse aankleding erbij en je kunt er tegen dit seizoen. Over tafels gesproken: overweeg een ‘tafel’ te maken van de reling. Dit kun je doen door een houten of plastic plank over de gehele lengte te monteren. Er zijn ook verschillende balkontafels beschikbaar online die je in en uit kunt klappen. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte!

Tip: Bij het uitzoeken van meubels voor een balkon is het belangrijk om te kijken naar meubels die compact en praktisch zijn. Je moet immers wel nog wat beweegruimte hebben om op je balkon te kunnen komen.

Balkon aankleden met planten en bloemen

Niets zo gezellig als verschillende planten en bloemen om je heen. Het zorgt voor kleur, leven en uit onderzoek is gebleken dat planten om je heen gelukkig maakt. Dus sprint richting het tuincentra en maak van je balkon een ware jungle.

Zet wat mooie potten op de grond, hang bloemen aan de reling (ook leuk voor voorbijgangers) of maak zelfs een groente/fruit/kruidentuintje op je balkon.

Leuke bonus: je kunt bij ieder tuincentra bloemen en planten kopen die vlinders aantrekken. Hierdoor waan je je in de zomer echt in een paradijs. En dat op je eigen balkon!

Verlichting voor op je balkon

Niets is zo fijn als tijdens de zomermaanden heerlijk op je balkon zitten. Om ook ’s avonds nog een tijdschrift of boeken te kunnen lezen, raden we je aan om goede verlichting aan te schaffen. Kies meteen een mooie lamp, zoals deze:

Je kunt ook gebruik maken van leuke lichtsnoeren die je in veel lifestyle winkels zoals de Xenos of Casa vindt. Of hang lampionnen op in je balkon, hierdoor worden de zomermaanden pas echte zwoel.

Voeg accessoires toe voor een knusse buitenruimte

De laatste en meest belangrijke tip die we je kunnen meegeven is om accessoires toe te voegen. Accessoires geven je balkon iets persoonlijks en knus. Denk aan sierkussentjes, plaidjes, een vloerkleed en mooie bloempotten.

Allemaal in jouw stijl natuurlijk: want dat is het belangrijkste. Dat jij je helemaal happy voelt op jouw gezellige balkon, het hele tuinseizoen lang.

Je hebt voorlopig genoeg binnen gezeten, nietwaar?

Hulp nodig? We geven product-en stijladvies

Heb je hulp nodig bij het inrichten of aankleden van je balkon? Wil jij een persoonlijk advies? Dat kan, we denken graag met je mee!

Neem contact op met onze klantenservice.